Katasztrófavédelmi Hírek

Katasztrófavédelmi Hírek – Rendkívüli események

  • Kigyulladt egy családi ház és egy melléképület Kővágószőlős-Újtelepen. Teljes terjedelmükben égnek az ingatlanok. A pécsi hivatásos tűzoltók hat vízsugárral oltják a lángokat. Az egységek megakadályozták a tűz továbbterjedését.
  • Tűz keletkezett egy áruházban, Maglódon, az Eszterházy János utcában. Egy elektromos kemence gyulladt ki. A monori és a fővárosi hivatásos, valamint a gyömrői és az üllői önkéntes tűzoltók eloltották a tüzet, amely mintegy nyolc négyzetméterre terjedt ki. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak. Mind a vásárlók, mind a dolgozók – összesen több mint ötszáz ember – elhagyták […]

Katasztrófavédelmi Hírek

  • Csütörtökön késő délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint feltehetőleg szén-monoxid-mérgezés történt Hajdúböszörményben, a Hadházi utcában.
  • A mai naptól elérhető a katasztrófavédelem harmincadik tűzvédelmi tesztje. Az online kvízben szereplő kérdések ezúttal a karácsonyi és szilveszteri időszakra fókuszálnak. A tesztkérdések a fényfüzérek, lakásdíszek, és pirotechnikai eszközök biztonságával foglalkoznak. Az ajánlások az otthonok tűzvédelmével, a gyertyák, mécsesek, csillagszórók elhelyezésével foglalkoznak, és kitérnek a szilveszteri tűzijátékok használatának kérdéskörére is.
  • A hagyományokat követve a havi rendszerességgel megtartott igazgatói értekezlethez kapcsolódva elismerést vehetnek át azok a kollegák, akik szabadnapjukon gyors helyzetfelismerő képességükkel, bátorságukkal életeket vagy anyagi javakat mentettek meg. A katasztrófavédelem főigazgatója azokat is köszönti ilyenkor, akik kerek születésnapjukat ünneplik a hónapban. Az érintettek a kinevezést és az elismerést megyéjükben veszik át.
  • December elsejétől Kecskeméti Dániel tűzoltó ezredes, a Nemzeti Védelmi Szolgálat Gazdasági és Humán Igazgatóságának eddigi gazdasági főosztályvezetője, megbízott igazgatóhelyettese váltja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettesi posztján a szakterület eddigi vezetőjét.
  • A hivatásos szolgálat felső korhatárának elérésével nyugállományba vonult dr. Vass Gyula tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság volt főosztályvezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetének vezetője.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: