Katasztrófavédelmi Hírek

Katasztrófavédelmi Hírek – Rendkívüli események


Katasztrófavédelmi Hírek

  • A Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docensi címet adományozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság veszélyhelyzet-kezelési főosztályvezetőjének, dr. Jackovics Péter tűzoltó ezredesnek.
  • Csütörtökön a déli órákban kigyulladt egy négyemeletes társasház földszinti lakása Pécsen, a Petőfi utcában. Tizenkilenc tűzoltó öt járművel percek alatt a helyszínre ért, és rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A sűrű füsttel telítődött lépcsőházból az egységek három embert kísértek ki. A tűzzel érintett lakásban két ember tartózkodott, egyiküknek sikerült kimenekülni, a másik ember életén […]
  • 2023. március 10-én, életének nyolcvankilencedik évében elhunyt Meilinger István nyugállományú tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jogelőd szervezete, a BM Tűzoltóság Országos Parancsnokság egykori kiemelt főelőadója.
  • Dr. Pintér Sándor belügyminiszter huzamos időn keresztül végzett magas színvonalú, kiemelkedően eredményes munkája elismeréséül a 2023. évi Víz Világnapja alkalmából Kvassay Jenő Emlékérmet adományozott Maincz Tamásnak, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság osztályvezetője, hatósági szolgálatvezető-helyettesének. Az elismerést a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen dr. Felkai László közigazgatási államtitkár adta át.
  • Öt ágazat tizenkét szervezete részvételével országos tömeges mentési és sérültellátási gyakorlatot szervezett szerdán a Belügyminisztérium a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban. A művelet során a mentésben résztvevő szervek egy szimulált tömegszerencsétlenségen keresztül gyakorolták a tömeges sérülést okozó esemény következményeinek kezelését, az együttműködést, illetve felmérték a mentéshez, sérültellátáshoz szükséges eszközök, erők rendelkezésre állását.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: