Katasztrófavédelmi Hírek

Katasztrófavédelmi Hírek – Rendkívüli események

  • Teljesen kiégett egy hatvan négyzetméteres, kétszintes, használaton kívüli épület a X. kerületben, a Keresztúri út és a Kabai utca sarkán. Az épületben négyen tartózkodtak, akik a tűz keletkezése idején elhagyták a házat. A fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral már körülhatárolták a lángokat. Az esethez a mentők is kiérkeztek.
  • Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott riasztást Békés megye, Hajdú-Bihar megye területén.
  • Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott riasztást Jász-Nagykun-Szolnok megye területén.
  • Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott riasztást Csongrád-Csanád megye területén.
  • Az érintett területen veszély! hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!

Katasztrófavédelmi Hírek

  • Immár a tizennegyedik online tűzvédelmi tesztjét készítette el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Ezúttal a tűzoltó-szakfelszerelések megnevezése adja fel a leckét a próbálkozóknak.
  • A Dunán levonult árhullám nagy kiterjedésű csípőszúnyoglárva-tenyészőhelyeket hozott létre a védgátak között. Az elmúlt héten folyamatosan zajlott a biológiai lárvagyérítés, csökkentve a kifejlett szúnyogok mennyiségét. A legtöbb helyen a víz visszahúzódott, a nagy melegben gyorsan száradtak a területek, de még így is számos pocsolya biztosít életteret a szúnyogok számára. A szakemberek a következő napokban a […]
  • Végigsöpört a hőséget lezáró vihar vasárnap az országon, kidőlt fákat, leszakított ágakat, megrongált tetőket, villám sújtotta kéményeket hagyva maga után. A legnagyobb pusztítást Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megye szenvedte el. A kárfelszámolásban a hivatásos és önkormányzati tűzoltók mellett részt vettek az önkéntes egyesületek, illetve az önkéntes megyei és járási mentőcsoportok tagjai is. A vihar miatt […]
  • Az országos tisztifőorvos augusztus 1-jén (vasárnap) 24:00 óráig meghosszabbítja a harmadfokú hőségriadót.
  • A katasztrófavédelmi igazgatók szokásos, júliusi igazgatói értekezletén is elismeréseket vehettek át az arra érdemesek. A virtuális térben megrendezett találkozón emellett hősies helytállásért odaítélt elismeréseket és születésnapi ajándéktárgyakat is átadtak. Az érintettek az előző hónapokban megszokott módon, szolgálati helyükön veszik át az elismerést.

Osszad, hogy mások is értesülhessenek: