Katasztrófavédelmi Hírek

Katasztrófavédelmi Hírek – Rendkívüli események

  • Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete és tetőtere Martonvásáron, a Jókai Mór utcában. A tűzhöz az érdi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek utómunkálatokat végeznek.

Katasztrófavédelmi Hírek

  • Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) elektronikus közmeghallgatást tart a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében „A paksi telephelyen létesítendő 5. és 6. atomerőművi blokkok létesítési engedély kérelmének elbírálása” tárgyú, OAH-2020-04607/2020 ügyszámú hatósági eljárásban.
  • A földrengést a lakosság Magyarországon nem érezte.
  • Károkról nem érkezett lakossági bejelentés a katasztrófavédelemhez.
  • Tíz év után történt váltás a tudományos tanács élén. Dr. Papp Antal Zoltán tűzoltó ezredes 2011 óta töltötte be a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnöki tisztségét, ez idő alatt a tudományszervezés területén tevékenykedett, elsődlegesen a katasztrófavédelem előtt álló szakmai kihívásokra adandó válaszok kutatásával foglalkozott.
  • A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem 2021-ben is kiírja azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó járművek, ruházati termékek, működési költségek finanszírozására nyújt támogatást a központi költségvetésből.

Megosztási lehetőségek