Katasztrófavédelmi Hírek

Katasztrófavédelmi Hírek – Rendkívüli események

  • Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M86-os autóút 135-ös kilométerénél, a Szombathely felé vezető oldalon, Sopronnémeti térségében. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A baleset miatt az érintett sztrádaszakaszon egy sávon lehet közlekedni.
  • A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit Békéscsabán, egy Festő utcai családi házhoz. Az egység és a gázszolgáltató szakembere méréseket végeztek, amely során gázkoncentrációt mutattak ki az ingatlan levegőjében.
  • Kigyulladt egy szalmatetős lakóház Kékkúton, a Fő utcában. A mintegy száz négyzetméter alapterületű ingatlan tetőszerkezete ég. Az ajkai, badacsonytomaji és keszthelyi hivatásos tűzoltó a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetése mellett öt vízsugárral oltják a lángokat. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
  • Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt a HungaroMet. Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint huszonöt-harminc milliméter eső eshet. Amennyiben a HungaroMet visszavonja az ország területéről az elsőfokú riasztást, vagy másodfokú riasztást ad ki, arról újabb közleményben számolunk be. A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő […]
  • Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki heves zivatarok veszélye miatt a HungaroMet. Az érintett területeken jégeső eshet, valamint károkozó, erős szél fújhat. Amennyiben a HungaroMet visszavonja az ország területéről az elsőfokú riasztást, vagy másodfokú riasztást ad ki, arról újabb közleményben számolunk be. A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik […]

Katasztrófavédelmi Hírek

  • Szombat este tizenegykor érkezett egy jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kondoroson kigyulladt egy épület. Négy járművel vonultak a tűzoltók a Rákóczi Ferenc utcai égő házhoz. Egy száz négyzetméteres családi ház és egy hozzáépített ötven négyzetméteres melléképület égett. Az ott lakó három embernek sikerült kimenekülnie az épületből, azonban egyikük visszament és megpróbálta oltani a lángokat. Az […]
  • Csaknem száz, mindenre elszánt tűzoltó mérte össze akaraterejét, kitartását, bátorságát és állóképességét Szombathelyen, a „TFA-FCC HUNGARY Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyen június 21-én.
  • A Múzeumok Éjszakája rendezvényhez kapcsolódóan ma megnyílt a Magyar Tűzoltók Művészeti Kiállítása a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában, Budapesten. A különleges tárlat tehát tűzoltók alkotásait vonultatja fel, és bár az alkotásokat amatőrök készítették, azok elbírálása során kiderült, hogy kifejezetten professzionális, művészi színvonalat képviselnek.
  • Több mint négyszáz szakember vett rész a helyszínen, valamint az online térben a nyolcadik, „Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai” elnevezésű konferencián június huszadikán, Kecskeméten. Az előadások a tűzesetekhez kapcsolódó tűzoltási, hatósági, mérnöki és szakértői tapasztalatokat dolgozták fel a vizsgálat módszertana, illetve a mentő tűzvédelem, tűzmegelőzés fejlesztése érdekében.
  • Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendeli el az ország egész területére 2024. június 19-én (szerda) 0.00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: