Katasztrófavédelmi Hírek

Katasztrófavédelmi Hírek – Rendkívüli események

  • Szalagkorlátnak hajtott egy személyautó az M5-ös autópálya 109-es kilométere közelében, Kiskunfélegyháza térségében, a Szeged felé vezető oldalon. A műszaki mentést a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók végzik. Az érintett szakaszon forgalmi akadályra kell számítani.

Katasztrófavédelmi Hírek

  • Kétnapos gyakorlaton tökéletesítette vízimentésben való jártasságát a HUNOR mentőszervezet. A budapesti Flottilla-öbölben és a Duna Arénában nemcsak a tudásukat, hanem a felszereléseiket is tesztelték a tűzoltók.
  • Tudatos felkészülés, egészséges versenyszellem, csúcstámadás, komfortzóna elhagyása. Ezekkel a gondolatokkal lehetne legjobban jellemezni a VI. „Pump & Run” Országos Bajnokságot. Október 14-én immár hatodik alkalommal adott otthont a versenynek Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidő Központ, ahol az indulók vállvetve és egymást biztatva küzdöttek a Vízmű-domb leküzdőjének járó serlegért.
  • Az idén sem maradt el az országos véradás a Katasztrófák Csökkentésének Világnapján. A Magyar Vöröskereszttel közösen szervezett véradáson a katasztrófavédelem munkatársai összesen több mint háromszázkilencven liter vért adtak.
  • Villámárvíz és dombvidéki vízrendezés címmel konferenciát rendezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara október 13-án. A Baján egyszerre jelenléti és online formában megtartott rendezvény célja az volt, hogy az előadók a dombvidéki kisvízfolyásokon levonuló, gyors árhullámokkal, valamint a dombvidéki vízrendezéssel kapcsolatos legújabb ismereteket átadják a téma iránt érdeklődőknek.
  • Augusztus 25-én, életének hetvenötödik évében, türelemmel viselt, hosszan tartó betegség következtében elhunyt dr. Joó Bálint nyugállományú tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jogelőd szervezetének, a BM Tűzoltóság Országos Parancsnoksága Jogi és Igazgatási Főosztályának egykori vezetője. A néhai főosztályvezetőt testületi tiszteletadás mellett október 13-án helyezik végső nyugalomra.

Osszad, hogy mások is értesülhessenek: