Katasztrófavédelmi Hírek

Katasztrófavédelmi Hírek – Rendkívüli események

  • Bajba jutott emberen segítettek a fővárosi hivatásos tűzoltók Budapest II. kerületében, a Szépvölgyi dűlő közelében. Az illető egy lábsérülés miatt nem, tudott feljönni egy meredek hegyoldalon. Az egységek ezért kötélpályát építettek ki, és – hordágyat használva – azon hozták fel, majd egy turistaúton kivitték és átadták őt a mentőknek.

Katasztrófavédelmi Hírek

  • A XIII. Országos Tűzoltószakmai vetélkedő második napján tizenkét csapat mérte össze a tudását. A létesítményi, önkormányzati és önkéntes tűzoltók előtt álló feladatsor teljesítése ugyanolyan felkészültséget igényelt, mint a hivatásosok szerdai versenye.
  • Június utolsó napján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon első tiszti kinevezéseket, hősies helytállásért odaítélt elismeréseket, a Dr. Balogh Imre Emlékpályázat aranygyűrűjét, illetve Semmelweis-napi és kerek születésnapi ajándéktárgyakat adtak át.
  • Június 29-én és 30-án húsz önkéntes mentőszervezet vehetett át egy-egy felső kategóriás quadot a hozzá tartozó utánfutóval. A beszerzés a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása elnevezésű projekt keretében történt meg.
  • A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetében 2022-ben végzett tizenhat katasztrófavédelem alapszakos, nappali tagozatos tűzoltó tisztjelöltjét fogadta be június huszonkilencediki ünnepségén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az intézet nappali tagozatos végzősei ugyanezen a napon délelőtt vették át diplomájukat az egyetem ünnepségén.
  • A verseny első napján a hivatásos tűzoltók, a második napon pedig a nem hivatásos tűzoltók mérik össze tudásukat.Pénteken az egyéni versenyszámok lesznek napirenden. Több helyszínen, változatos versenyszámokban kell bizonyítaniuk az ország tűzoltóinak. A verseny a szaktudást, a csapatmunkát és az egyéni teljesítményeket is teszteli.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: