Katasztrófavédelmi Hírek

Katasztrófavédelmi Hírek – Rendkívüli események

  • Tűz ütött ki egy társasházi lakásban Gyulán, a Honvéd utcában. A helyszínre a gyulai és a békéscsabai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik körülhatárolták a tüzet, így az továbbterjedni már nem tud.

Katasztrófavédelmi Hírek

  • Létfontosságú rendszerekkel és létesítményekkel kapcsolatos országos gyakorlatot tartott szerdán a Zala megyei Sármelléken a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A résztvevő hatóságok a közlekedési ágazat légiközlekedési alágazatába tartozó rendszerelemek sérülékenységét, valamint a többi szervvel történő együttműködést vizsgálták.
  • A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület rangos elismerésben részesítette mások mellett Tanka László tűzoltó ezredest. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság informatikai főosztályvezetője nemcsak munkaidejét, hanem szabadidejének egy részét is a hírközlés és informatika világában tölti, ezt olyan magas szinten teszi, hogy az egyesület, amelynek hosszú idő óta oszlopos tagja, Puskás Tivadar díjjal jutalmazta.
  • Október elsejétől már hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül, önállóan is beavatkozhatnak a Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, hatodikként Pest megyében. Az erről szóló dokumentumot szeptember 25-én adta át az országos tűzoltósági főfelügyelő Szigetújfalun.
  • Országos műszakimentő-versenybírói minősítést kaptak azok, akik sikeresen elvégezték az országos tűzoltósági főfelügyelőség háromnapos, tatabányai képzését. A dokumentum birtokosai jogosultak az állomány országos műszakimentő-versenyekre való felkészítésére, illetve a területi versenyek versenybírói feladatainak ellátására.
  • A mostanában szokásos módon, videókonferencia keretében zajlott szeptember huszonnegyedikén a katasztrófavédelem megyei és fővárosi ügyeleti és informatikai osztályvezetőinek konferenciája. A virtuális találkozón a többi között a PAJZS műveletirányítási rendszerben végzett változtatásokról, a lakossági SMS-rendszerről, valamint a tűzoltóságokon alkalmazott gépészeti vezérlőrendszerről esett szó.

Megosztási lehetőségek