Katasztrófavédelmi Hírek

Katasztrófavédelmi Hírek – Rendkívüli események

  • Egy társasház kilencedik emeleti lakásának erkélye ég Nyíregyházán, a Fazekas János téren. A városi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, megkezdték a munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az esethez Ibrányból, Hajdúnánásról és Baktalórántházáról is elindult a segítség.

Katasztrófavédelmi Hírek

  • Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság februárban immáron nyolcadik alkalommal hirdette meg az alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak. A kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel a művek beadási határideje módosult, egészen október 15-ig várják a gyerekek alkotásait.
  • Életének hetvenötödik évében rövid betegség következtében május másodikán elhunyt Suhajda István nyugállományú polgári védelmi alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jogelőd szervezetének, a BM Tűz- és Polgári Védelmi Országos Parancsnokság Polgári Védelmi Főigazgatóság Műszaki-technikai Főosztály Híradóosztályának volt vezetője.
  • Európai uniós forrásból két új oldalrakodó konténerszállító jármű és egy kisebb méretű nyerges vontató erősíti április közepétől a katasztrófavédelem mentési képességeit. A csaknem 238 millió forint összköltségű gépjárművek beszerzésével egy újabb fontos lépés történt a mentőegységek fejlesztése terén. A beruházás a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása projekt keretében valósult meg.
  • Május 4-e, a Tűzoltónap alkalmából a katasztrófavédelem állományának számos tagja részesült elismerésben, vagy soron kívüli előléptetésben.
  • A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a Tűzoltónap alkalmából.

Osszad, hogy mások is értesülhessenek a lehetőségről: