Katasztrófavédelmi Hírek

Katasztrófavédelmi Hírek – Rendkívüli események

  • Kigyulladt egy kukoricaszárító Jászkisér külterületén. A jászberényi hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók két vízsugárral megkezdték a lángok oltását.
  • Két személyautó ütközött össze Szentesen, a Szűrszabó Nagy Imre utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanítják a járműveket. Az érintett szakaszon forgalmi akadály alakult ki.
  • Kigyulladt egy körülbelül hat négyzetméter alapterületű ól Kiskőrösön, a Délibáb utcában. A tűzhöz a város hivatásos tűzoltói vonultak ki, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását.
  • Kisbusz és személyautó ütközött össze a 331-es főút 1-es kilométere közelében, Mezőkövesd térségében, az elkerülő szakaszon. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a kisbuszt. Az érintett útszakaszon forgalmi akadály alakult ki.
  • Két személyautó karambolozott Debrecenben, a Szoboszlói úton, a Zelemér utcai kereszteződés közelében. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végzik. A helyszínre a mentők is kiérkeztek. Az érintett útszakaszt a mentés idejére lezárták.

Katasztrófavédelmi Hírek

  • A Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács 2020 júniusában kiírt pályázatára olyan tanulmányokat várt, amelyek a katasztrófavédelem legkülönfélébb szakterületeit érintették. A témák között a pályaorientáció és a polgári védelmi kötelezettségek rendszerének modernizálása mellett a katasztrófavédelmi kockázatelemzés eredményeinek térinformatikai megjelenítése szerepelt a veszélyes üzemek szakterülethez kapcsolódóan, de a tűzvédelemben megjelenő innovatív eljárásokról is született pályamű. A pályázatokat szeptember végéig […]
  • Vasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, ezzel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha azonban nem biztonságos koszorút veszünk vagy készítünk, esetleg nem megfelelő helyre tesszük az adventi díszt, könnyen bekövetkezhet a baj, amikor már csak a tűzoltók segíthetnek.
  • Kigyulladt és teljes terjedelmében égett péntek hajnalban egy lakóházzal egybeépített ötven négyzetméteres melléképület a Heves megyei Szajla településen, a Táncsics Mihály utcában. A pétervásárai és az egri hivatásos tűzoltók több oldalról beavatkozva oltották el a lángokat. A három helyiségből álló épület átvizsgálása közben egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Nem kizárt, […]
  • Kigyulladt egy harmadik emeleti lakás szerda délután Budapest ötödik kerületében, a Semmelweis utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszínre érkezésekor a lakás egyik szobája már teljes terjedelemben égett. A tűz oltásával egy időben a helyiségből egy embert kivittek a tűzoltók, de a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már rajta segíteni. A […]
  • A havi rendszerességgel megtartott katasztrófavédelmi igazgatói értekezlet visszatérő momentuma, hogy az országos főigazgató elismeréseket, valamint születésnapi ajándéktárgyakat ad át. A járványhelyzetre való tekintettel a kollégák novemberben sem a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, hanem szolgálati helyükön veszik át az elismeréseket.

Megosztási lehetőségek