Adventi Talány Akusztik-koncert és sakkünnep

Szombat délután (2018. december 1.) 16 órakor a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban adventi koncertszínházra várja a közönséget a Talány Akusztik zenekar, akiket legutóbb nyáron, a múzeum kertjében hallhatott a nézősereg. Akkor Karinthy szellemét idézve léptek színre a művészek a Ménesi út 65. szám alatt.  

A képen: Korponay Zsófi, Zöld Csaba és Szabó Zoltán Attila az Óbudai Társaskörben. Fotó: Szepesi Zsuzsanna.

Az Újnyugat Irodalmi Kör és a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum közös előadásai Újbuda kulturális életének immár szerves részévé váltak. Júniusban a „Legendák színháza – A nagy Karinthy-kalandtúra” című produkció aratott itt méltán sikert. Korábban a Pest-budai mozaikok előadást, illetve a kerületi gimnazisták számára szervezett költészet napi produkciót jutalmazta vastapssal a publikum.

Fráter Zoltán irodalomtörténészt idézve, a már emlegetett „Karinthy népszerűsége arra is példa, hogy az irodalmi érték és szélesebb olvasói érdeklődés megtalálhatja egymást…” Hasonló céllal született, vagy ha úgy tetszik, Karinthy „útmutatása” szerint, a közönségsiker szótól meg nem rémülve, mégis irodalmi igénnyel működik a Talány Akusztik zenekar is.

A Madách Színházban Jean Valjeant alakító színész-zeneszező, Zöld Csaba és Schwalm Zoltán, költő – akinek Gershwin szerelmei című kötetét nemrég jelentette meg a Napkút kiadó és az Infiniti Magyarország – immár lemezanyaggá érett repertoárt állított össze. Az együttes énekesnője: Korponay Zsófi, aki a Korál együttes dalaira íródott Angyalföldi balladában is hallható, gitáros-énekese: Blazsovszky Ákos, aki Don Bakert alakítja A pillangók szabadok előadásban (József Attila Színház).

Az est különlegessége, hogy ismét egy hazai sakklegenda lép színre az Újnyugat Irodalmi Körrel és a Talány Akusztikkal: Krizsán Edith, magyar bajnok, női nemzetközi mester.

Aki a zenés színjáték után szimultán-játékra várja a nagyérdeműt!

Az előadás művészeti vezetője, rendezője: Szabó Zoltán Attila, a Nyugat Plusz irodalmi folyóirat főszerkesztője. A két házigazda: Csillag Péter, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum vezetője – aki Krizsán Edittel egy pódiumbeszélgetésre is készül az adventi koncert/színház után –, és Horváth Gábor Miklós, költő.

A Legendák színháza eseményeinek főtámogatója: a Fővárosi Önkormányzat, médiapartnere: a Nyugat Plusz irodalmi folyóirat. Az előadás ingyenes! A koncert és a sakkjáték mellett egyébként újszilvási Bolyhos-pálinkakostolóra is várják a nagyérdeműt szombaton, a 1118 Budapest, Ménesi út 65-ben.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: