Átlag 15 ezer forintot költenek szilveszteri szállásra

Fejenként átlagosan 15 ezer forintot költenek a magyarok a szilveszteri szállásra, a legolcsóbb ajánlat 2000 forintos áron kelt el a Szallas.hu adatai szerint.    Az online szállásközvetítő MTI-hez kedden eljuttatott felmérése szerint szép számban akadnak olyan szálláshelyek Magyarországon, amelyek telt házzal várják a szilvesztert. Leginkább az extra programokat és esetleg ismert embereket is felvonultató csomagajánlatok népszerűek a magyarok körében.
A közlemény idézi Varga Zoltánt, a Szallas.hu ügyvezetőjét, aki elmondta: míg a karácsony előtti időszakban árkedvezményekkel sem könnyű a vendégeket belföldi pihenésre csábítani, addig szilveszter idején még az átlagosan 35 százalékkal többért kínált szobák is rendkívül jól fogynak; így sok szálloda telt házzal köszöntheti majd az újévet. Évről-évre bővül azok száma, akik karácsonyra meglepetésként valamilyen belföldi kikapcsolódásra lehetőséget biztosító ajándékutalvánnyal lepik meg szeretteiket. Ez jellemzően egy wellness-szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyen váltható be, melyre átlagosan 50 ezer forintot szánnak – ismertette.
A szilveszterre időzített belföldi foglalások jellemzően 2-3 főre szólnak, a szállásra a program nélkül átlagosan 15 ezer forintot költenek a magyarok fejenként. A legkisebb értékű szilveszterre vonatkozó szállásajánlat 2000 forintos áron kelt el, de van egy több mint 1,2 millió forintos foglalás egy nagyobb társaságnak. A szakember hozzátette: a SZÉP-kártyával történő átlagos foglalás értéke decemberben 39 446 forint, ami 3 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.
A portál adatai szerint az elmúlt években az ünnepek idején a legnépszerűbb utazási célpontok többségét fürdővárosok adták, tavaly például a top10-es listán 9 ilyen szerepelt. Idén ugyanakkor némi átrendeződés figyelhető meg: az élen most decemberben is Budapest végzett, a toplistán ugyanakkor már csak 6 fürdőváros szerepel, új belépőként pedig Győr, Pécs és Debrecen küzdötte be magát a tízes élbolyba. A Szallas.hu adatai szerint azok, akik külföldön töltik az ünnepeket, általában 3-4 csillagos szállodát választanak, a kedvelt úti célok pedig Bécs, Prága, Donovaly és Zakopane.
Belföldön a legtöbb előfoglalás a felmérés szerint december 27-ére, illetve december 31-ére szól, így ezeken a napokon lehet számítani a legnagyobb forgalomra a magyar utakon. A Szallas.hu adatai szerint a szilvesztert valamilyen szálláshelyen töltők több mint fele még az új év második napjára is marad, és csak ezt követően indul majd haza.

2014. december 16.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: