Az átlagférfi halogatja az otthoni javítgatást

Az átlagférfi fél éven át „gyűjti az erőt” arra, hogy otthon megjavítsa, megszerelje az apró-cseprő dolgokat. Bár a kétezer fős felmérést a brit férfiakról készítették, valószínűleg sokfelé hasonló eredménnyel járnának.
Az izzócsere, vagy szögbeverés halogatásának oka általában az időhiány, a szaktudás, esetleg a lelkesedés hiánya. A felmérés szerint 41 százalékos a hozzá nem értés miatt tehetetlenkedők, majd idővel szakembert hívók hányada. Vannak azután olyan feladatok, amelyek megoldása önmagukban is legalább fél éves halogatást szenved. Ilyen például a foltos szőnyeg kitisztítása, kitisztíttatása, a csepegő csap megjavítása, vagy cseréje. A kutakodást végző Homebase nevű brit cég tízes toplistát állított össze az otthonok javításra szoruló dolgaiból. Az első helyre a falakon lévő foltok kerültek, a másodikra a villanykörtecserék. A bronzérem a nyikorgó padlóléceknek jutott. Negyedik a szőnyegtisztítás, ötödik a lepattogzott festék, hatodik a festmények falra rögzítése. Hetedik lett a háló- vagy/és fürdőszoba falainak penészedése, nyolcadik a tapétaleválás, kilencedik a fugakipergés, tizedik a csepegő csap.

Ugyancsak „balsikerlista” készült azokról a teendőkről, amelyeket az otthonok gazdái hiába, vagy eleve meg sem próbálnak önerőből elvégezni. Ezen az első a padlójavítás, második a csapcsöpögés, harmadik pedig a tévéantenna megszerelése. Negyedik a törött ablaküveg cseréje, ötödik az elektromos vezetékek megjavítása, hatodik a hiányzó járólap pótlása, hetedik az eltörött zár cseréje, nyolcadik a rakoncátlankodó vécétartály, kilencedik a vakolathiány, tizedik pedig az eltört vagy hiányzó tetőcserép cseréje – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: