Azt mondják van egy UFO az ingatlanosok között

Juhos Zsolttal beszélgettünk  az ingatlan befektető Klub vezetőjével

– Hogy látja most az ingatlanpiac helyzetét?
– Én úgy gondolom, ketté­szakadt az ingatlan piac. A felújítandó, korszerűtlen ingatlanokat nehéz értékesíteni, ezeknek az ára el is indult lefelé. Az igényes, új vagy újszerű, modern, energetikailag nagyon jó paraméterekkel rendelkező ingatlanok nagyon jó áron értékesíthetők, ezeknek az ára jól átlátható, nem kell már rá költeni szinte semmit. Nincs ri­zikó benne, lehet vele pontosan számolni. Nagyon lassan, de azért kezd indulni az ingatlan piac. A befektetők is kezdenek nézelődni. Mi is csoportosítjuk az ingatlanokat és bővítjük portfóliónkat, hogy még több alternatívát tudjunk ajánlani a vevőinknek, befektetőinknek.

– Akkor van azért most is mit csinálni?
– Számtalan igény van egyszerre a piacon. Szerintem minden ingatlannak meg van a gazdája. De ebben a piaci és po­litikai helyzetben egyáltalán nem mindegy, hogy mibe vágják bele a fejszéjüket a vásárlók. Mi a lehető legjobb vá­lasz­tásban tudunk segíteni szak­embereinkkel.

– Én úgy tudom egy ingatlanosnak a legnehezebb mun­kája hogy jól eladható lakásokat házakat szerezzen.
– Igen, sokan mondják, hogy látom az ő hirdetését, ha van vevőm, hozzam. Sajnos ez nem így működik. Nem ismerem az ingatlant, az eladókat, nem tudom mi a fontos nekik, mi az elképzelésük a továbbiakról, mikor hogyan hova tudnak költözni. Hogy kell megkapniuk a vételárat. Milyen egyéb fontos dolgokat kell fi­gyelembe venni velük kapcsolatban. Így nem tudok nekik vevőt ajánlani. Vihetnék oda össze-vissza embereket, akik nem megfelelőek, hogy lássák, mennyire dolgozom, de én nem csinálok ilyet, nincs rá időm és energiám sem. Igyek­szem a komoly vevők és lehetőségek leszervezésével foglalkozni.

– Ön szerint mi a legfontosabb?
– A félreértések elkerülése érdekében, tisztázzunk valamint. Amikor úgy néz ki, hogy a kedves vevőjelölt végre ki­vá­lasztotta az általa legjobbnak vélt ingatlant a rengeteg le­hetőségből jó sok nézelődés után, nem befejeződött a mun­ka, hanem ott kezdődik! Na­gyon sok apró részletnek kell stimmelni az áron kívül. A fizetési ütemezés, a birtokba adás, a költözési határidő, a kipakolás, a lomok eltüntetése, a felújítás határideje, van, amit a költözés előtt meg kell oldani. Van, amit ezekkel egyidőben. Sokszor találni kell az eladónak is másik ingatlant, hogy tudjon hova menni. De amíg az eladónak nincs ko­moly vevő, addig nem is mer nézegetni, de most meg kellene azonnal, vagy egy határidő legalább. De hogy merjen vállalni akár 90-120 napot is, ha még nincs semmilyen lakás sem, vagy vevőjelölt, hogy merjen foglalót adni, vagy el­fo­gadni? Egyszerre kellene len­ni mindennek, vagy menjünk albérletbe? Mi lesz, ha mi nem találunk vagy nem lesz vevőnk időben? Ezeket az amúgy mindenkinél egyforma problémákat csak őszinte, ap­rólékos napi kapcsolatban le­het megoldani, leszervezni. Kölcsönös bizalommal és tisztelettel.

– Gondolom biztosan találkozott már mindenféle furcsa dologgal?
– Van, akit nagyon rosszul érint az otthonának eladása, nem tudja elengedni a rengeteg emléket, óriási a kötődése. Tragédiaként éli meg az egészet. Itt egy rosszul fogalmazott vagy rosszindulatú mondat az alkudozás során akár azt is eredményezheti, hogy ennek a vevőnek akkor sem adom el, ha a dupláját fizeti érte. Kicsit olyan ez, mint egy pszichológus munkája. Mindenki fél és azt hiszi, ez csak az ő nagy gondja. Pedig ez mindenkinél így van. Sőt van, hogy 3-as, 4-es kapcsolódás is kialakul eladások – vételek összekapcsolódásánál. Ne ezt már nagyon precízen kell logisztikázni, mert ha egy probléma becsúszik, borulhat az egész.

– Ezt azt hiszem nem lehet egyszerű végig vinni az ügyfelekkel?
– Mi ebben vagyunk profik. Nálunk egy ingatlan értékesítés nem abból áll, hogy kizárólagossággal hirdetem és majd beesik valaki a nagy számok alapján. De az tény, hogy hirdetés és részletes bemutatás nél­kül nem megy. Komoly szakmai segítséget nyújtani a megnyugtató pozitív döntéshez, kiválasztani a legjobb finanszírozási banki lehetőséget. Fontos, hogy ez az egész tortúra ne egy rémálom, hanem egy sikerélmény legyen.

– Önöknek mi a taktikájuk?
– Az a cél, hogy mindenki nyugodt szívvel hozza meg min­den pozitív döntését és vég­ig biztonságban érezze magát.

– Mennyi idő ez általában?
– Nagyon változó. Van, hogy a túl gyors sem jó! Az nem lehet, hogy az elsőt rögtön megvegyük, vagy az első érdeklődő azonnal megvegye, biztos olcsón adtuk. Nekem pedig például az első érdeklődők mindig szerencsét hoznak. Sokat adok el első mutatásból. Volt is ebből rengeteg problémám már. Pedig nem véletlenül őt vittem oda. Tudtam, hogy ezt keresi, én vá­lasz­tottam őt elsőnek, én ajánlottam neki és alaposan elmond­tam mindent, amit fontosnak tartottam. De akkor is a túl gyors sem jó, gyanús.

– Gondolom, szinte le­hetetlen ezt úgy csinálni hogy mindenkinek jó legyen.
– Rengeteg türelem és odafigyelés kell az emberekhez. Mindig fel kell venni a telefont, vagy azonnal vissza kell hívni. Nekem számtalan extra fotóm van, nyaralásokon, rendezvényeken, hogy telefonálok… Él­vezem, sportot űzök belőle, és már mindenki megszokta tő­lem, ha csörög felveszem. Vi­szont így már nem hívogatom az ügyfeleket, hogy még nincs semmi, de ha van egy lehetőség, azt nem engedem el, vég­ig viszem a végsőkig és ha egy pici esély is van rá, hogy végbemenjen a sikeres adásvétel, megcsinálom.

– És honnan jött az UFO
– A statisztikáim és eredményeim alapján többször mondták már rám a kollégáim, hogy én egy UFÓ vagyok és erre csak én vagyok képes. Valóban vonzom a nehéz eseteket és talán utólag évezem is a kihívásokat… de a sikert mindenképpen. Sajnos a feleségem és az egyik gyermekem is tartós beteg, velük is sokat kell foglalkozni, de talán ez is arra sarkall, ha dolgozom nagyon hatékony legyek.

– Hányan vannak összesen? Miért beszél többes szám­ban?
– Mi egy kicsi családi vállalkozás vagyunk, ketten a feleségemmel, 25 éve óriási szerelemben. Mindent mindig együtt csinálunk. Ő az én biztos hátterem, nem felejt, aprólékos és maximalista. Ő a világ legjobb munkatársa. Emellett rengeteg jó személyes kapcsolattal, befektetőkkel és kiépített, kiterjedt kivitelezői szakemberekkel, bankárokkal, ügy­vé­dekkel, egy naprakész csapattal. Óriási szívvel és lelkesedéssel. Sok, sok olyan ügyféllel, aki biztosan nem tudta volna megvenni vagy el­adni nélkülünk az ingatlanát.

– Így már értem miért mosolyog folyamatosan… Mit tud ajánlani az eladó ingatlanokkal rendelkezőknek?
– Amennyiben szeretne adni magának és az eladó ingatlanának egy új esélyt, jelentkezzen adatbázisunkba. Mi nem kérünk kizárólagosságot, nincs apróbetűs szerződés, csak egy új lehetőség mindkettőnknek a sikeres értékesítéshez. Találjuk meg együtt az elsők között előre menekülő vásárlókat. Velünk nincs kockázat, csak nyerhet. Önnek csak egy telefonhívás, de a sikeres értékesítéshez egy új lehetőség.

– Azt hiszem ez így tényleg jól hangzik.

Juhos Zsolt:  +36 70/701 2271
www.ingatlanbefektetoklub.hu

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: