Balatonfüred Yacht Charter és Oktatóközpont

 MAGUNKRÓL
„nyolcadik éve vízen…”

A Balatonfüred Yacht Charter és Oktatóközpont Kft. a magyar vitorlás- és kisgéphajó oktatás illetve bérbeadás meghatározó szereplője.

A tevékenységünk megkezdése óta eltelt hat évben folyamatosan fejlődtünk, ami elsősorban ügyfélközpontúságunknak, eszközparkunk és képzési rendszerünk folyamatos fejlesztésének, fiatalos, jól képzett oktatói gárdánknak köszönhető.

A vitorlázás Magyarországon mára egy olyan szabadidő-eltöltési lehetőséggé vált, mely egyre többeket mozgat meg és egyre többek számára válik elérhetővé.

FŐ PROFILJAINK

VITORLÁSOKTATÁS
„eddig több mint 1100 új vitorlázó tanult nálunk…”

Akit megérint a vitorlázás élménye, előbb-utóbb törekszik arra, hogy közelebbről megismerje ezt a világot. Ez az a természetközeli tevékenység, amelyben mindenki megtalálja a maga habitusának megfelelő stílust. Van, aki csak kikapcsolódást keres és talál, van, aki szenvedélyt vagy akár erőpróbát, más a nyugalmat, a magányt vagy éppen ellenkezőleg; a csapatsportot.

Vitorlásiskolánk kezdő és haladó tanfolyamok szervezésével és lebonyolításával van segítségére mindazoknak, akik a vitorlázással szeretnének megismerkedni és azoknak is, akik – zsebükben az alapszintű engedéllyel – profi vitorlástudásra vágynak.

Az oktatás saját tulajdonunkban lévő hajóinkon zajlik. Különösen nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a teljes oktatási időszakon belül minél nagyobb súlya legyen a gyakorlati résznek.

A vitorlásoktatást a tudásszinthez és az egyéni célokhoz igazítva többféle szinten és időbeosztással kínáljuk, egyéni és csoportos keretek közt egyaránt.

VitorlázásOktatási szintek:

  1. Kezdő vitorlás kishajó – és kisgéphajó tanfolyam
  2. Haladó vitorlás tanfolyam,
  3. Versenyszintű vitorlás tanfolyam,
  4. Tengeri képzés,
  5. Bérlés-felkészítő tanfolyam.

Képzéseinkről bővebben:

  1. Kezdő vitorlás kishajó – és kisgéphajó oktatásunk keretében Vitorlástanfolyamunkon nagyobb hangsúlyt helyezünk a gyakorlati vitorlásoktatásra. Reggel 9 órától délután 6 óráig vízen leszünk. Az átfogó tudás megszerzéséhez elengedhetetlen elméleti tananyagot az esti, illetve a vitorlázásra kevésbé alkalmas időpontokban tartjuk.

Oktatóhajóink jól felszerelt, kifogástalan állapotú hajók. Flottánk lehetővé teszi, hogy a vitorlázással ismerkedők és a vizsgára készülők megismerjék nemcsak a nem tőkesúlyos hajó (“jolle”) lendületét és határait, hanem megtanulják egy tőkesúlyos “nagy” hajó magabiztos kezelését is.

  1. Az alapszintre épített haladó vitorlástanfolyamunk felépítésében azon sporttársaknak nyújt segítséget, akik már rendelkeznek némi vitorlázó gyakorlattal, ám vagy régen ültek már hajóban vagy fejleszteni szeretnék tudásukat. Ajánljuk továbbá a tanfolyamot minden olyan vitorlázótársnak, aki most áll az önálló hajóbérlés előtt, és legénységével együtt szakképzett oktatóval szeretne felkészülni az önálló vitorlázásra.
  1. Versenyszintű vitorlás tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék magukat versenyeken is megmérettetni és ott sikereket elérni. A gyakorlás a pályajelek és szakaszok gyakoribb ismétlődése végett a klasszikus olimpiai pálya kicsinyített másán történik. A feladatok megosztása forgórendszerű.
  1. A tengeri képzés kiemelkedően nagy hangsúlyt fektet a tengeri vízi jártasság megszerzésére, de a tanfolyam első napja során az elméleti alapok elsajátítására helyezzük a hangsúlyt: megtanuljuk a navigációs alapműveleteket, léptékkörző és vonalzó segítségével tengeri koordinátákat és iránylatokat szerkesztünk, amivel a gyakorlatban hajónk pozícióját, irányát és sebességét fogjuk meghatározni.

A gyakorlati képzés során egy 250 tmf-es (kb. 460 km) túraútvonal levitorlázásával ismertetjük meg tanulóinkat a tengeri vitorlázás sajátosságaival. A hajóút során a tenger megmutatja minden arcát, amit képzett oktatóval könnyű akadályként veszünk.

  1. Vitorlásbérlés felkészítő tanfolyamunkat, azon kezdő tanfolyamot végzett vitorlázó társunknak ajánljuk, aki most áll az önálló hajóbérlés előtt és legénységével együtt szakképzett oktatóval szeretne felkészülni az önálló vitorlázásra.

A képzés eredményeképpen magabiztosan kezeli majd hajóját, akár egy zsúfolt kikötőben, nyílt vízen is és a családi vitorlázás valóban élmény lesz.

HAJÓK BÉRBEADÁSA
„FüredYacht flotta ­– igényeidre szabva”

Legyen szó családi kirándulásról, céges csapatépítésről vagy egy romantikus kikapcsolódásról, flottánk kiválóan alkalmas a különböző bérlői igények kielégítésére.

Cégünk Jeanneau 349 és Avar 29 típusú vitorlásai mellett 2014-től a következő hajótípusokkal áll a bérlők rendelkezésére:Jeanneau Sun Odyssey 349, Bavaria34; Sudár Regatta;Senorita Helmsmann, Scholtz22 Racing; Kalóz; Fűke37.

Többféle lehetőséggel állunk bérlőink rendelkezésére. Képesítéssel rendelkező ügyfeleink önállóan indulhatnak útnak, míg azok, akik még nem sajátították el a hajóvezetés tudományát, készséggel biztosítunk kapitányt a minél szabadabb élményhez, ezekhez túrajavaslataink a következők:

Tihanyi félsziget-kerülő túra

A délelőtti indulás után cél Tihany BHRT kikötő, ahonnan autóval megyünk fel a körpanorámás balatoni kilátással rendelkező Ferenc pincébe, 13.00-tól körülbelül 14.30-ig ebéd, majd vízre szállunk és célba vesszük Tihany természetvédelmi övezetét, a félsziget nyugati partja mentén felvitorlázunk a Bázsai-öbölbe. Ott horgonyt vetünk és fürdőzünk. A horgony felszedése után indulunk vissza Balatonfüredre.

Útvonal: Balatonfüred-Tihany természetvédelmi övezet–Bázsai-öböl–Balatonfüred.
A túra induló időpontja: 10.00.
Az érkezés várható időpontja: 18.00

Kelet-Nyugat, East-West túra

Indulás a délelőtti órákban Balatonfüredről. A Balaton keleti medencéjéből a tihanyi réven át vitorlázunk a nyugati medencébe és célba vesszük a Balaton egyik gyöngyszemét, Balatonföldvárt. Az érkezés várható időpontja a kora délutáni órákra tehető. Balatonföldváron a kikötést követően egy finom ebéd elfogyasztása után fogjuk be a szelet és vesszük célba báziskikötőnket, Balatonfüredet.

Útvonal: Balatonfüred – Balatonföldvár – Balatonfüred.
A túra induló időpontja: 10.00.
Az érkezés várható időpontja: 17.00

Naplemente túra

Indulás időpontja a kora esti órákra tehető (19.00). A Balatonon fújó könnyed esti szélben kivitorlázunk a Balaton közepére, majd a tihanyi félsziget takarásában horgonyt vetünk, és fürdőzés közben megcsodáljuk a balatoni naplementét. A program időtartalma 2-3 óra.

Útvonal: Balatonfüred – Tihanyi félsziget – Balatonfüred.
A túra induló időpontja: 19.00.
Az érkezés várható időpontja: 22.00

Badacsonyi bortúra

Reggel 8 órakor indulunk Balatonfüredről a bor és szőlő fővárosaként is emlegetett Badacsonyba. Érkezés előreláthatóan a déli órákban (13.00 körül) majd egy kellemes ebéd elfogyasztása után meglátogatjuk a Kisfaludy házat és Badacsony néhány kellemesen hűvös borospincéjét. Az újabb horgonyszedés ideje délután 15.00 és a füredi érkezés várhatóan este 20.00.

Útvonal: Balatonfüred – Badacsony – Balatonfüred.
A túra induló időpontja: 8.00.
Az érkezés várható időpontja: 20.00

Észak-Dél túra

Az indulás délelőtt 10.00-kor történik a balatonfüredi kikötőből. A keleti medencében való körvitorlázós túránk után a kora délutáni órákban a siófoki aranypart előtt vitorlázunk el, ahol lehetőség van fürdőzésre. A csobbanás után frissen, felüdülve indulunk vissza Balatonfüredre.

Útvonal: Balatonfüred – Siófok – Balatonfüred.
A túra induló időpontja: 10.00.
Az érkezés várható időpontja: 17.00

Éjszakai vitorlázás a Balatonon

E programunkat a késő esti órákban indítjuk (21.00), melyhez a naplemente ad megfelelő hátteret. A nyár-esti Balatont csodálva egy kellemes éjszakát töltünk el a vízen. A csillagfényes éjszakai vitorlázás után horgonyt vetünk, megpihenünk és megvárjuk a csodálatos balatoni napfelkeltét.

Útvonal: Balatonfüred – Balaton – Balatonfüred.
A túra induló időpontja: 21.00.
Az érkezés várható időpontja: kora reggel.

Szabad vitorlázás

Két-három órás élményvitorlázás balatonfüredi indulással és érkezéssel, egyénileg választott útvonalon. E csomagunk igény szerint, szabadon választott időpontban és időtartamra szól. A reggeli indulás 9.00 órától lehetséges tetszés szerint.

CSAPATÉPÍTÉS
„ha különleges élményekre vágytok…”

Miközben suhantok a vízen, süt a nap és gyönyörködtök a balatoni tájban, a fedélzeten új oldaláról ismerhetitek meg azokat az embereket, akikkel nap, mint nap együtt dolgoztok. A parton magatok mögött hagyjátok a mindennapi gondokat és a stresszt. Szelitek a habokat, dagad a vitorla és csak Ti léteztek. A hozzánk érkezők döntő többsége, arról számol be, hogy a vitorlázásban igazán ki tud kikapcsolódni, nincs telefon, nincs e-mail. Ezeknek a tréningeknek az időtartama 3 órától egészen több napig is terjedhet, ezt egyedi elképzeléseitek szerint alakítjuk ki. Többféle felépítéssel várjuk a hozzánk érkezőket, lehetőség van, egy teljesen egyedi program összeállítására is.

Az ilyen csapatépítő tréningek, gyakran 1-2 órás elméleti felkészítéssel indulnak, mely során az alapvető tudnivalókat, és hajóvezetés alapjait ismertetjük a csapatokkal.

Később a hajóra lépve már nem ismeretlen környezet fogad benneteket. A kapitányokkal történő hajózás és gyakorlás során kicsit bepillantást nyerhettek szenvedélyünkbe, ebbe a csodálatos sportba. Nap közben ledobjuk a horgonyt és lehetőség nyílik fürdőzésre, napozásra.

Külön kérés esetén, házi vitorlás versenyek megrendezésére is sor kerülhet, amit külön hajóból dokumentálunk, az esti vacsora alkalmával, újra át lehet élni a nap izgalmait, történéseit.

JÉGVITORLÁZÁS
„ha elég vastag a jég, indulunk… akár 100-zal is…”

A jégvitorlázás sportja az 1800-as évek végén Svédországban alakult ki.

Ennek a hazánkban kevésbé ismert sportnak a kipróbálására is kínálunk lehetőséget.

A jégvitorlázás nagyon izgalmas, a szán akár 100 kilométeres sebességgel is képes rohanni. Kevés gyakorlással a jégvitorlázás sok örömet és felejthetetlen élményt biztosít a vitorlázás és a téli sportok szerelmeseinek egyaránt. Ez a tevékenység képesítést nem igényel, ezért bárki, aki kedvet érez kipróbálásához, bátran jelentkezhet. Lehetőség van hajóinkat önállóan illetve kapitánnyal is igénybe venni. A jégvitorlázást kifejezetten ajánljuk téli csapatépítésre is.

VITORLÁSTÁBOR DIÁKOK RÉSZÉRE
„…nem lehet elég korán kezdeni…”

A tábor lehetőséget nyújt a vitorlázással most ismerkedő gyermekeknek, hogy megismerjék a vitorlás hajók részeit, megtanulják felszerelésüket, önállóan tudják irányítani a hajókat. Az elméleti alapképzés után, megtanuljuk evezővel, majd később vitorlával irányítani a hajót, kicsinyített olimpiai pályán vitorlázunk, ahol egy kis versenyszellemet is viszünk a feladatok közé. Célunk, hogy a gyerekek (ajánlottan 7 éves kortól) oktatói felügyelet mellett, biztonságban tanuljanak vitorlázni úgy, hogy közben nagyszerű élménnyel gazdagodjanak, és megszeressék a vitorlázást.

REFERENCIÁINK, PARTNEREINK
„ők is visszajárnak…”

Néhányan közülük:
MVM
NAV
Gála Eseményszervező Kft.
Ringier Kiadó Kft.
Coty Hungary Kozmetikai Kft.
MNB

CÉGADATOK

Cégnév:                           Balatonfüred Yacht Charter és Oktatóközpont Kft.

Székhely:                        8230 Balatonfüred, Ady E. u. 48.

Kikötőnk:                        UNI Kikötő Balatonfüred (8230 Balatonfüred, Széchenyi u. 10., www.hotel-uni.com)

Telefon:                           +36.30.452.9879

E-mail cím:                      furedyacht@furedyacht.hu

Adószám:                        14154205-2-19

Cégjegyzékszám:         19-09-509983

Ügyvezető:                     Sarang Lajos                T: +36.30.452.9879

Irodavezető:                   Sarang Eszter              T: +36.30.999.3229

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: