Bekaptuk az Agresszív Kismalacot

Munkámból adódóan, gyakran autózom a 3-as főút Gödöllő és Aszód közötti szakaszán is. Már korábban felkeltette figyelmemet ezen az útszakaszon, a domonyvölgyi résznél a Malackert elnevezésű vendéglő, s elhatároztam, hogy egyszer betérek, de valahogy ez idáig mindig elmaradt.
Most egy szerdai napon, utunk során a párommal úgy döntöttünk ad-hoc jelleggel benézünk egy vacsora erejéig.
Este hat óra után léptünk be a vendéglőbe. Az első benyomás vegyes érzelmekkel töltött el, mivel a késő délutáni órában üres volt a helyiség. A felszolgáló hölgy a vendégnek járó tisztelettel fogadott minket, de ösztönösen kérdeztem meg: nyitva vannak? Megnyugtatott, hogy nyugodtan helyet foglalhatunk és beljebb invitált, ahogy ez elvárható lenne máshol is. Kedvesen és udvariasan hellyel kínált minket. Egy ablak melletti asztalt választottunk, ahol hamarosan megkaptuk az étlapot is. A kínálatok között a titkon áhított sejtelmem beigazolódott, hogy a vendéglő fantázianeve mire utalhat. Főképp sertésből készült fogások uralták az étlap jelentős részét, aminek őszintén örültem. Először orjalevest rendeltünk. Amíg a levest vártuk, a felszolgáló hölgy kihozott egy kis előételt, ami nem gasztronómiai élménye miatt, hanem inkább a kedves és figyelmes gesztus miatt volt szimpatikus.
A leves igazán házias és telt ízekben gazdag volt, jól esett. Második fogásnak egy „Agresszív Kismalac” elnevezésű ételre jutott a választásunk. Vacsoránknak ezen fogása egy hatalmas tányéron került felszolgálásra, ami sült malac részét, pirított hagymás tört krumpli és pikáns csípős szósz ötvözetét jelentette. A bőre kellemesen roppant, a hús szinte leomlott a csontról, a hagymás krumpli íze… mind állagokban mind íz harmóniákban gasztronómiai örömöt okozott. Elfogyasztása a nem kis mennyiség felszolgálása ellenére sem tartott sokáig, ahogy mondani szokták: etette magát.
Összességében azt kaptam a helytől, amit vártam, talán még egy picit többet is. A kiszolgálás udvarias és figyelmes volt, sőt kifejezetten családias. Ha valaki szereti az ilyen ételeket, érdemes egyszer betérnie ide.
Ami egy picit talán furcsa, vagy zavaró volt, hogy rajtunk kívül nem volt más vendég, amit talán csak a marketing hiányosságának tudhatunk be, mert én sem bukkantam volna a helyre, ha nem járok gyakran erre.

Üveges Zoltán

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: