Ceglédi élmények és turizmus

Bár kevesen tudják, de Cegléd is a turisztikai célpontok között szerepel, hiszen bőségesen akad látnivaló, illetve szórakozási lehetőség. Dr. Füle Györgyné a ceglédi Tourinform iroda vezetője mutatja be a település kiemelt érdekességeit.
– Nagyon sokan utaznak át Cegléden, és nem is gondolják, hogy mennyi élményt, kalandot, pihenési lehetőséget szalajtanak el, ha nem töltenek több időt nálunk. A várostól pár kilométerre levő Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont télen-nyáron üzemelő szabadtéri és fedett medencékkel várja a vendégeket, ahol masszázs, wellness kezelések (elsősorban reumatikus panaszokra ajánlott) szolgálják a kényelmet.
Szálláslehetőség közvetlenül a Gyógyfürdő közelében az Apartmanpark és Kemping és a 4 csillagos Hotel Aquarell (kiváló wellness részleggel). Aki izgalomra, adrenalinra vágyik, szintén válogathat. A 17 Csúszdás Aqua Centrum és az itt található különleges Ingacsúszda az extrémebb kikapcsolódás szerelmeseinek is felejthetetlen élményt nyújt. Akinek ez nem elég, kipróbálhatja a Ceglédfürdő Kalandpark nyújtotta izgalmakat is.
– Milyen látványosságokat találnak az idelátogatók?
– Különleges múzeumokat tudunk ajánlani, hiszen itt található a Dobmúzeum (jazztörténeti különlegességek, hangszerek) és a Kossuth múzeum (országosan kiemelkedő Kossuth-gyűjtemény). A Cegléd központjában magasodó Református Nagytemplom a város jelképe és Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű épülete. Az Evangélikus templomban található Bach arnstadti orgonájának hiteles másolata. A Magyarok Nagyaszszonya kápolna pedig világdíjas építészeti alkotás.
– Cegléd fesztiváljáról, illetve rendezvényeiről is ismert.
– Évente megrendezésre kerül az Utcazenei Fesztivál és a Városalapítók Napi Forgatag, a Dob- és Ütős Gála, a Bor- és Laska Fesztivál valamint a Kossuth Toborzó.
Természetesen, mindez csak egy kis ízelítő a városunkról. Érdemes hozzánk ellátogatni és megtapasztalni vendégszeretetünket! Amennyiben valakinek segítségre van szüksége az eligazodásban, szívesen segítünk a Ceglédi Tourinform irodában, illetve 2016. március 3-6-ig az Utazás Kiállításon, az „A” pavilonban, a Magyar Turizmus ZRT. Budapest és Környéke Régió 210/A standjánál.

(meggyesi)

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: