Edda Művek az Arénában

Magára valamicskét is adó kritikus bizony rég’ írhatott le olyasmit egy Edda-koncerttel kapcsolatosan, mint mostanság: 2020. március 7-én (20 órakor) a Papp László Budapest Sportarénában végre – minden bizonnyal – minőségi Edda Művek-produkcióra válthat jegyet a publikum; legalábbis a Retro-alcím beszédes, és reményt keltő!

 Voltak idők, amikor az Eddáról a rockrajongóknak nem valamely ízléstelen tv-show ugrott be elsőre, hanem a hazai rockszíntér egyik legkiválóbb bandája, amely sokáig a bakancsával „hódított”, majd a Kiss és a Deep Purple előzenekaraként is megfelelt.

A miskolci(!) Edda első albumát 40 éve készítette! A csapat szinte egy csapásra a legmenőbbek egyike lett, s nem véletlen, hogy az említett korong máig a legnagyobb példányszámban eladott lemezük. Az „aranycsapat” névsora: Barta Alfonz (billentyűs hangszerek), Csapó György (dob), Pataky Attila (ének), Slamovits István (gitár, ének), Zselencz László (basszusgitár). No és néhány dal, amely kultikussá vált: Minden sarkon álltam már, Egek felé, A fémszívű fiú, Álom, Elhagyom a várost – avagy: az Edda-blues! –, Álmodtam egy világot

Nos, a közönség megint álmodhat egy világot magának, ami ugyan rég’ szertefoszlott, de márciusban, egyetlen estére talán újra „visszaköszön”. Az Edda ugyanis azt ígéri, hogy retro-koncertje a hajdani Edda Művek-érzést is átélhetővé teszi. Elő hát a bakancsokkal!

Sz.Z.A.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: