Égi királyság – földi királyság

Amíg Istentől elválasztva élünk, folyton gátakba ütközünk, s azt érzékeljük, hogy rajtunk kívül álló erők igazgatják lépéseinket, sorsunkat, ami bizonyos – számunkra rejtett törvényszerűségek – szerint működik.
Azután kezdjük felismerni ezen törvényeket. Látjuk, hogy ezek másokra is ugyanúgy hatnak, ahogyan ránk. Hívjuk ezeket Egyetemes Törvényeknek. Isten előírta Teremtésének a működési szabályokat. Házirendet készített Teremtményeinek, amit be kell tartaniuk.

Mi történik, ha valaki nem tartja be? Ugyanaz történik, mint azzal, aki nem ismeri ezen törvényeket. Fejjel megy a falnak, mivel nem látja, hogy ott van, és jó nagyot koppan rajta a feje. Ahányszor nekimegy, annyiszor koppan. Ugyanis ott a határ.

Miért vannak határok? A pici gyereket miért teszik rácsos ágyba? Hogy ne essen ki belőle. Nem azért, mert be akarják zárni, hanem hogy megvédjék azok a rácsok, s mikor megtanul felállni, ezekbe a rácsokba kapaszkodva fog neki először sikerülni. Ezek nem gátolnak minket, hanem óvnak. De amikor megtanulunk felállni, majd járni, akkor már nincs ezekre tovább szükségünk, és elkezdhetjük felfedezni a tágabb világot, ahol megint csak korlátokba ütközünk először.

Meddig vannak korlátok? Az Atya felépített nekünk egy Világot, ami az Ő törvényei szerint működik. Amint felnövünk, és megtanulunk mi is világot építeni, vagyis teremteni, láthatjuk, hogy nemcsak az Atya létezik, hanem rengeteg segítője van, akik az ő erejét felhasználva teremtenek bizonyos dolgokat, lehetőségeket. Mi is megtanulunk teremteni szép lassan. S ekkor tapasztaljuk, hogy az eddigi Teremtés korlátain túl is van valami.

segito_kez_2_480863_44643Igen. Van hely a MI teremtésünknek. Amit EGYÜTT Istennel tudunk megvalósítani.

Ez nem azt jelenti, hogy most már minden eddigi törvényt fel kell rúgnunk, nem azt jelenti, hogy azok már nem hatnak ránk. Nem. Az ott marad, ugyanúgy, ahogy a rácsos kiságy a gyerekszobában. De már kinőttük. Megtapasztaljuk, mennyi minden van azon túl.

Az Égi Királyságban, Isten Országában rengeteg angyal dolgozik, hogy formába öntse Isten teremtését. Ő folyamatosan teremt. Mi emberek, itt a Földön most megvalósíthatjuk, hogy az ő teremtése fizikai formát öltsön. Mi vagyunk a kivitelezői.

S tesszük ezt úgy, hogy közben nem is tudunk róla, hogy a vágy a szívünkben nem a miénk, hanem az övé. Ő vágyik bennünk arra, hogy általunk fizikai anyagba fordítsa, ami az Égi Királyságban az ő gondolataként, terveként elindult. Ő a tervező.

segito kez 2 480863 44643

Ha hajlandóak vagyunk vele együtt dolgozni, megvalósulhat LENT, ami FENT. A Királyság.

Hogyan? Minden emberben Isten lelke van jelen kezdetben. Gyakorlatilag tehát az Embert „ruhaként” ölti magára az isteni lélek. Ha felébred, felismeri önmagát, és egyesül a többi lélekrészével, ami a többi emberben van jelen, ha össze tud kapcsolódni vele, akkor „hazatalál”. Magára ismer minden társában, s megvalósíthatja, ami FENT jelen van. Vagyis: egy Teremtő rengeteg angyallal ugyanazon dolgozik.

A Teremtő lesz az emberi lelkek egységes közössége; az angyalok, akik formába öntik a Teremtést, az emberi testek. Ez a Földi Királyság.

Ahhoz, hogy ez létrejöhessen, egy emberen belül is működnie kell ugyanezen törvényeknek, ami Egyetemes Törvény, vagyis mindegyik egységre, a legkisebb sejtre is igaz. Egy emberen belül a lélek a Teremtő, a fizikai test sejtjei az angyalsereg.

Most még a Teremtővel együtt teremthetünk. Ennek lehetőségét már megkaptuk. Talán megtanulunk majd nélküle is. Ahogyan a kisgyerek megtanul édesanyja kezébe kapaszkodva járni, majd anélkül is.

Addig, amíg tanulunk, vannak Törvények, vannak gátak. De egyre nagyobb a szabadságunk.

Ha valaki hirtelen megrészegül attól, mert rájön a teremtés ízére, nem azt jelenti, nem kell betartania ezen világ szabályait, törvényeit, házirendjét. Még a Kis hercegnek is alkalmazkodnia kellett bolygója törvényeihez, pedig egyedül volt rajta.

Testünk minden egyes sejtjének megvan a maga feladata, és törvényei. De a nagy egészből nem vonhatja ki magát, mert nem tud nélküle létezni …

 – Philippa –

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: