Freddie Mercury emléktáblát kapott Londonban

Emléktáblát avattak fel Freddie Mercury első londoni otthonánál – tudósított a BBC hírportálja.

A Queen egykori frontembere 1964-ben, 17 évesen költözött családjával a nyugat-londoni Felthamben álló ikerházba, miután elhagyták Zanzibárt. Az énekes az itt töltött évek alatt ismerkedett meg a zenekar két másik tagjával, Brian Mayjel és Roger Taylorral.

Kashmira Cooke, Freddie Mercury lánytestvére szerint a zenész “titokban nagyon büszke lenne és megtiszteltetésnek érezné” a tábla kihelyezését.

Az English Heritage brit örökségvédelmi szervezet úgynevezett kék tábláját (blue plaque) olyan néhai közéleti személyiségek – köztük sportolóknak, politikusoknak, színészeknek – emlékére szokták elhelyezni, akiknek tevékenységét az utókor kiemelkedőnek ítéli.

Mercury szülei, Jer és Bomi Bulsara, azután döntöttek Zanzibár elhagyásáról, hogy a terület visszanyerte függetlenségét Nagy-Britanniától.

Cooke szerint a testvére rajzolással és zenehallgatással, különösen Jimi Hendrix muzsikájával töltötte a legtöbb időt a házban.

“Órákat töltött a fürdőszobában frizurájának tökéletesítésével. Akkoriban ez nagyon bosszantott, mivel csak egy fürdőszobánk volt” – idézte fel Cooke.

Mercury akkoriban az Ealing Art College-ban tanult és a Heathrow repülőtéren dolgozott.

A zenész 1991-ben halt meg 45 éves korában. Szeptember 5-én ünnepelné 70. születésnapját.

 

MTI

2016. szeptember 2.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: