Hálószobában teszteli új dalait Gitano

Új nagylemeze szerzeményeit a kislányának énekelte el elsőként Nagy Laci Gitano. Lili Róza tetszésnyilvánítása után pedig végre a tehetséges gitáros-énekes-dalszerző rajongói is meghallgathatják a sodró lendületű slágereket a Perpetuum Immobile című albumon.

Öt év után ismét saját lemezzel jelentkezik Nagy Laci Gitano. A zenész 2009-ben adta ki az első önálló albumát, ám a nagy siker ellenére az elmúlt években más művészeknek komponált és hangszerelt dalokat. Egyebek mellett szerzőként és zenei producerként dolgozott például Király Lindával, Gáspár Lacival, a Back II Black-kel, Lolával, Mohamed Fatimával, Szulák Andreával, Szakcsi Lakatos Bélával és Tony Lakatossal. A háttérmunka mellett az elmúlt években Gitano folyamatosan írt dalokat saját magának is, amelyek egy részét a koncertjein rendszeresen játssza, és a többségükhöz videóklip is készült. A sikerről mindent elmond, hogy az Üzen a szél című sláger klipjét eddig másfélmillióan, a Ha mégis elmész videóját csaknem 680 ezren, a Lassan mozdulj című dal klipjét pedig 255 ezren látták eddig a legnagyobb videómegosztó portálon. A dalok most végre nagylemezen is megjelennek a Music Fashion Kiadó gondozásában.

– A második önálló albumom a Perpetuum Immobile címet kapta, ami arra utal, hogy egyszerre vagyok örökmozgó és mozdulatlan. A személyiségem és a zeném is pörgős, lendületes, de a minőségben megingathatatlan vagyok. Az előző albumhoz képest a Perpetuum Immobile jobban közelít a pophoz, de természetesen a jazz, funky, r’n’b és latin zenei elemek most sem hiányoznak. Nem szeretem, ha be akarnak skatulyázni, ezért azt szoktam mondani, hogy amit játszom, az a Gitano-stílus. Töretlenül haladok előre a magam által kijelölt úton, és olcsó sikerekért sohasem adnám alább – mondta Nagy Laci Gitano.

 A Perpetuum Immobile című albumon 15 dal szerepel, amelyek egy részét a közönség már ismerheti a Gitano Live koncertekről. Vannak azonban olyan szerzemények is, amelyeket rendhagyó körülmények között, egy hálószobában tesztelt a fiatal művész, így eddig csak egyetlen, egészen különleges személy hallhatta ezeket a dallamokat.

– Az új dalokat először a kislányomnak szoktam elénekelni. Lili Róza még csak két és fél hónapos, de máris nagyon muzikális. Ha picit nyűgösebb, csak odaülök az ágya mellé, elkezdek neki gitározni, énekelni, és ő azonnal reagál rá. Megnyugszik, elkezd figyelni, és láthatóan nagyon élvezi az apukája zenéjét. Nincs ennél nagyobb boldogság- mesélte Gitano.

 A Perpetuum Immobile című nagylemez november 14-én jelent meg a Music Fashion Kiadónál. A Gitano Live koncertekről folyamatosan lehet tájékozódni a művész hivatalos honlapján és Facebook-oldalán. A zenekar minden héten látható a tévében is: az M1-en a SzerencseSzombat,vasárnaponként pedig szintén az M1-en a Magyarország, szeretlek! című népszerű műsorokban.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: