Hatalmas kártérítést kap a versenyivászat áldozatának családja

Belehalt az ivásba egy kínai férfi egy alkoholfogyasztást népszerűsítő rendezvényen. A szakmai program házigazdáinak csaknem 20 millió forintnak megfelelő kártérítést kell kifizetniük – számolt be a bíróság keddi ítéletéről a kínai online média.    A közép-kínai Honan tartomány Luojang nevű városában a tartományi alkoholszövetség, annak városi irodája, valamint egy helyi kereskedelmi vállalat nagyszabású versenyt hirdetett, amelyhez jelentős mennyiségű égetett szeszesitalt biztosítottak.
A mértéktelen ivás bajnokságának döntőjében végül ketten eszméletvesztésig kitartottak. Egyiküket orvosi beavatkozással még sikerült visszahozni az életbe, de a másikuk, akit a média álnéven Vang Csiangként emleget, már soha többé nem ébredt fel.
A még tavaly történt esetet követően a törvényszéki boncolás megállapította, hogy a férfi halálát légzési és keringési elégtelenség, lényegében alkoholmérgezés okozta. Az áldozat családtagjai pert indítottak a rendezők ellen, mivel úgy vélték, részük volt a férfi halálában.
A bíróság csaknem tíz hónap múlva megállapította a szervezők mulasztását, így például azt, hogy előzetesen nem hoztak életmentő óvintézkedéseket, sőt az ivásra buzdítással elősegítették a súlyos következményekkel járó „túladagolást”.
A három megvádolt és végül elmarasztalt szervezetet és vállalatot első fokon együttesen 447 642 jüan megfizetésére kötelezték, ami tartalmazza az elhunyt családjának okozott érzelmi megrázkódtatás miatti kártérítést és a temetési költségeket is.

2015. május 5.

MTI

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: