Hobo már a Karácsonyra készül

 Hobo III. Richárddal, Leninnel, vad rockzenével „reklámozza” magamagát, s közelgő koncertjét. A 44. Hobo Karácsony alcíme: „Az ám, hazám”.

„York napsütése rosszkedvünk telét tündöklő nyárrá változtatta át” – mondatta Shakespeare III. Richárddal. A rosszkedv már itt van, a tél még nem, de nem sokat várat magára. „Mi a teendő?” Azaz „Csto gyelaty” – kérdezte Lenin és kérdezhetjük mi is. Hát, ha nem is tudom elhozni a „tündöklő nyarat”, de legalább két órára vad rockzenével szeretném távol tartani „rosszkedvünk telét” mindannyiunktól.

Erre a közös szeánszra hívok meg szeretettel mindenkit a Budapest Kongresszusi Központba, december 18-án estére.

Tisztelettel: Hobo

A fenti üzenettel, levéllel invitálja a blues honi rajongóit a Budapest Kongresszusi Központba (2022. december 18-án, 19 órára) az 1978-ban alapított legendás banda, a Hobo Blues Band egyik alapítója, frontembere, aki idén már „tarolt” az Arénában: „Térdig a szarban, fülig a szeretetben” című koncertjével, ceremóniájával. Most pedig itt a folytatás…

Hobo (Földes László) huszonhárom évesen lépett a blues ingoványos talajára, azóta több mint hatezer fellépésen van túl itthon és húsz országban, félszáz albumot, 10 könyvet adott ki, színpadi művek is fűződnek nevéhez. Monodrámái (Lombardozzi, I love you Budapest, Csavargók tízparancsolata, Circus Hungaricus stb.) szintén emlékezetesek. Nem szólva irodalmi estjeiről. Többször játszott együtt, közös lemezt is készített Allen Ginsberg amerikai költővel. Fellépett 1988-ban a Human Rights-világturnén Budapesten, ahol Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabiel, Youssu N’Dour és Tracy Chapman társaságában énekelte el Bob Marley „Get up, stand up” című dalát.

Hobo – jelenség. Olykor morgó medve, máskor elérzékenyülő, csetlő-botló (szomorú) bohóc. Antihős. Csavargó. Fekete bárány. Blues-hittérítő. A Magyar Hobológiai Társaság Vándor Lógyűlésének állandó résztvevője. „Szelep az ország fenekén…” A 44. Hobo Karácsony krampusza, vagy amit akartok…

Irány tehát, a kongresszus! Pontosabban: A Kongresszusi.

Sz.Z.A.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: