Hölgyek a volán mögött!

A KIA Lotos Cup – lengyel szervezésű 6 európai állomással rendelkező nemzetközi versenysorozat –, Európa legdinamikusabban fejlődő márkakupája, amely 2016-ban az év sportmarketing díját is elnyerte. A magyar csapat március 24-én mutatkozik be a Hungexpo-n az AMTS – Nemzetközi  Automobil és Tuning Show-n.

Mára a KIA Picanto versenyautóként is bizonyított, s remélhetően a Sun Aqua KIA Racing Team ralicsapat szintén helytáll a KIA Lotus Race versenysorozatában. A csapat azért kap máris kiemelt figyelmet, mert a 20-22 fős mezőnyben, csak ennél a gárdánál ülnek a volán mögött hölgyek: Vogel Adriennről és Krajnyák Petráról van szó.

A műszakilag teljesen egyforma KIA Picantók április végén kezdik meg a versenyszezont Németországban, Oschersleben-ben, az ADAC GT Masters betétfutamaként. Két hétre rá Magyarországra látogatnak, ahol a Hungaroringen a WTCC betétfutamaként szerepelnek. Ezt követően Poznan (Lengyelország), a Szlovákia-ring (Szlovákia), Most (Csehország) és záró futamként Monza (Olaszország) szerepel a versenynaptárban.

A KIA Picantók 100 lóerős, elsőkerékmeghajtású versenyautók. A kupa szervezői kiemelt figyelmet fordítanak rá, hogy a versenyautók között ne legyenek különbségek, ezért a futóművet kivéve minden széria a Picantókban! Az autóknak meghatározott minimum súlya van, emiatt a túl könnyű versenyzők plusz súlyt kapnak a négykerekűekbe.

Minden versenyt követően a versenybírók mintát vesznek az üzemanyagból és az olajból. Versenyek előtt pedig szúrópróbaszerűen motorvezérlő elektronikát cserélnek a Picantókban, így senkinek nem áll érdekében, hogy módosítsa a beállításokat. A gumik utcai E jelzésű abroncsok, amelyek felületéből le kell darálni a jobb tapadás érdekében. A szigorú szabályok betartatásával a KIA Lotos Cup az egyik legkiegyenlítettebb versenyt biztosítja.

Sz.Z.A.

 

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: