Indul a Regatta!

Még egy ok, hogy a főszezonban ellátogassunk a Balaton egyik legkedveltebb városába,  Siófokra. A MOL Nagyon Balaton program részeként megrendezésre kerülő Nemzeti Regatta 2016. június  11-12. között várja versenyzőit, látogatóit a Balatonon. A speciális amatőr vitorlásversenyre  felfűzött rendezvény nem csak a versenyző csapatok számára kínál feledhetetlen  élményeket, hanem azoknak is, akik családostul, barátostul látogatnak el a helyszínre. A  szervezők fontos célja ezzel a rendezvénnyel, hogy a büszkeségre számot adó magyar  értékeket, hagyományokat, természeti szépségeket népszerűsítsék, megőrizzék a Balatonra  irányuló reflektorfényben, hiszen a magyar tenger összeköt rengeteg települést.

Színes programlehetőségek kicsiknek és nagyoknak A szervezők gondoskodnak arról, hogy  senki ne unatkozzon egy percig sem. Amíg a vízen lévőknek drukkolunk, kedvelt magyar zenekaraink lépnek fel népszerű dalaikkal. Szombaton a Honeybeast, és a Magna Cum Laude, míg vasárnap a The  Biebers, és az Apacuka garantálják a fesztiválhangulatot. A legkisebbeket a Héttenger Kalózai programjai várják, kézműves foglalkozásokkal, szerepjátékokkal, fa és animációs játékokkal, arc és kőfestéssel szórakoztatják majd a gyerekeket. Playmobil gyerekjátszó sarokban  legózhatnak a kicsik, ezen kívül balatoni kabala figurákkal, többek között Füred Kapitánnyal  és Süsüvel fényképezhetnek. Bábszínházi és meseelőadások színesítik tovább az  eseményt. Verseny a hullámok hátán

kaloz– Nézőhajó, Médiahajó, Gyerekhajó
A verseny izgalmas pillanatait nem csak a partról és kivetítőkről kísérhetik figyelemmel a  nézők, hanem a futamok alatt a vízről is követni lehet majd a vitorlások haladását. Indul  médiahajó, nézőhajó és Varázshajó, a kisgyermekek nagy örömére.

Az egészségmegőrzés jegyében változatos prevenciós programok hívják fel a figyelmet a  nyári veszélyekre, mint a bőr és a szem védelmére, a káros UV sugárzás hatásaira.  Ingyenes szűrővizsgálatokon lehet majd részt venni, és véradásra is egész nap lesz  lehetőség. Az Ízek utcájában főzőversenyen mérhetik össze tudásukat a vállalkozó kedvű  csapatok, mindenki bemutathatja saját településének jellegzetes ízvilágát, így a  legkülönlegesebb tájjellegű ételekre számíthatunk. Technikai információk

– A nevezés feltételei
A Nemzeti Regattára eddig hivatalosan már 20 csapat jelentkezett. A nevezési határidőt május 31-ig  meghosszabbították! A kétnapos esemény alapját az a vitorlásverseny adja, melynek professzionális lebonyolítására a Magyar Vitorlás Szövetség jelenti a garanciát. A versenyre  nevező településeknek ugyanis sem hajót, sem szakképzett legénységet nem kell  magukkal hozniuk. A Szövetség biztosít egyforma feltételeket és esélyeket garantáló  vitorláshajókat, valamint szakértő kormányosokat, akik a települések által kiállított csapatokat  irányítják a verseny során. A szervezők a nagyságrendileg 50 meghívott település  figyelmét éppen ezért hívták fel arra, hogy a profi vitorlázók helyett és mellett, sokkal inkább olyan személyeket is nevezzenek a csapatukba, akik valamilyen értéket  jelentenek adott település számára, például ismert közéleti személyek, sportolók,  zenészek, színészek. A Balatoni Hajózási Zrt., mint az esemény főszervezője, komoly hangsúlyt helyez arra, hogy a vitorlásverseny a partról is jól követhető legyen. Közvetlen partközelben kerül majd  kijelölésre egy versenypálya, így akár szabad szemmel is követhető lesz a hajók mozgása a  partról. Minden bizonnyal látványos lesz ugyanakkor a versenyt élő kameraképpel egy  hatalmas kivetítőn megtekinteni, hiszen a hajók GPS jelei, a versenyeredmények, a  sorrendek folyamatosan láthatóak lesznek Borbély Ferenc szakértő házigazda kommentálásával kísérve. A hajók kiosztását és ez által az indulási sorrendeket sorsolással határozzák meg a  szervezők a benevezett települések számára. Június 11-én, szombaton 3 – nagyjából 20-30  perces – előfutamra kerül sor napközben, futamonként 18 hajóval, azaz 18 település  részvételével. Mindhárom futamban további három csoportba sorolják a hajókat, amelyek  egymás után 3 perces indítással kezdik meg a versenyt. Minden futamból a  csoportgyőztesek, azaz 3-3- 3 hajó jut tovább. Ennek megfelelően a délutáni döntőben 9  csapat verseng majd a Nemzeti Regatta fődíjáért. A települések versenye mellett  jótékonysági futamokat, valamint a BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat futamát  is láthatják majd a kilátogató nézők. Vitorlásból tehát biztosan nem lesz hiány a rendezvény  hétvégéjén, Siófokon!

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: