Jégpályák Éjszakája – 2016. Január 23.

2016. január 23-án szombaton este első alkalommal rendezik meg a jégpályák éjszakáját, hasonlóan a már sikeres fürdők, vagy múzeumok éjszakája rendezvényhez.

1927. január 24-e a magyar jégkorong hivatalos születésnapja, amikor a szövetségünk belépett az IIHF-be. Ennek immáron 89 éve lesz jövő januárban és jó lehetőség arra, hogy egy országos, lehetőség szerint valamennyi jégpályára kiterjedő rendezvény sorozatot hozzunk létre, amely ezt követően hagyományteremtő jelleggel minden évben megrendezésre kerülhet.

A központi rendezvény január 23-án szombaton a Városligeti Műjégpályán kezdődik (ott ahol a hazai jéghoki megszületett). A nagyjégen eddig soha nem látott létszámban felvonulhat a teljes U8 szupermini mezőny az egész országból (70 csapat 800 játékossal) és az ott kialakított 30 kispályán folyamatosan játszhatnak. A szupermini csapatokba beállnak játszani jelenlegi és korábbi válogatott játékosok valamint a MOL Liga kiemelkedő játékosai. Az épületben lévő Hokimúzeumban bemutatásra kerül az új kiállítás a Sapporo-i feljutásról.  A jégpálya szabadon lévő felületein lehetőséget adnak korcsolyaoktatók segítségével a kísérő családtagok és gyerekek részére oktatást.
Az ország többi jégpálya üzemeltetőivel egyeztetve megrendezik a Jégpályák Éjszakája rendezvényt, amely lehetővé teszi, hogy ezen a hétvégén egész éjszaka lehet minden pályán hokizni illetve korcsolyázni is.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: