Jótékonysági gálakoncert a menhelyen élő állatok megsegítésére

Jótékonysági gálakoncerten gyűjtenek ismert magyar zenészek a menhelyen élő állatok megsegítésére a Kutya-hideg elnevezésű kampány keretében.

Több száz gazdátlan kutyára vár védett, meleg hely nélküli hideg tél az ország különböző állatmenhelyein, ezért a Vigyél Haza Alapítvány és a Hangya Közösség októberben Kutya-hideg elnevezéssel adománygyűjtő kampányt szervezett, hogy a hideg idő beállta előtt, 500 kutyának tudjanak fedett ólat biztosítani.

A kampányhoz Horgas Eszter, Király Viktor, Király Linda, Radics Gigi és a Syrtos Együttes is kapcsolódik, akik felajánlották az Átrium Film-Színházban november 25-re szervezett koncertjük bevételét az akció javára.
A kutyahideg.hu oldalon a pénzadományok vagy kész kutyaházak felajánlása mellett várják azon cégek, magánszemélyek jelentkezését is, akik alapanyagokkal – fával vagy szigetelőanyaggal – tudják segíteni a jó minőségű ólak gyártását. Ezen felül számítanak azoknak a vállalkozóknak a felajánlására is, akik a kész házak menhelyekre való szállításában vagy akár kétkezi munkájukkal tudnak segíteni a házak elkészítésében.
Az október végén elindult akció első hetében a szervezők már 50 megkeresést kaptak: 80 kutyaház gyártását, adományozását vállalták szervezetek és magánszemélyek, valamint összesen több mint negyedmillió forint pénzbeli támogatás is beérkezett. Sokan ajánlottak fel eszközöket, raktározási és szállítási segítséget, de számos, közvetlen adomány is érkezett a rászoruló menhelyekhez.
A Vigyél Haza Alapítvány évek óta részt vesz a gazdátlan, sérült kutyák gyógyításában, és próbál segítséget nyújtani örökbefogadási esélyeik növelésében. Munkájukat főként a fővárosban, az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatnál lévő keverék kutyák érdekében végzik, de számos oktató- és szemléletformáló programot is tartanak.
A Hangya Közösség több éve segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket: az újrahasznosítás jegyében gyűjtik és elosztják azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek.

MTI

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: