Jótékonysági tyúknap a Babatvölgyben

tyuknapA Szent István Egyetem Babatvölgyi Biokertészetében 2016. április 23 szombaton 10.00-től 16.00 óráig tart majd a Babati Tyúknap rendezvény, amelynek bevételét az újonnan elkészült mobil tyúkól napelemes rendszerének kialakítására fordítják. A biokertbe idén több mint 200 tagú tyúkcsapat költözött.

A Föld Napjához is kapcsolódó rendezvényen változatos szakmai és családi programok várják az érdeklődőket: előadások egyetemi oktatóktól „Hogyan építsünk házilag mobil tyúkólat?”, „A háztáji ökológiai tyúktartás fortélyai” és „Boldog tyúkok, városi környezetben” címmel, valamint kertbejárás szakmai vezetéssel. A kisebb gyerekeket és kísérőiket várja a Baba-mama sátor, a nagyobbaknak kézműves programok az újrahasznosítás jegyében és kuckó avagy bunki építés. A GATE Zöld Klub elhozza népszerű Ökomatáját és más izgalmas játékokat, vetélkedőket.

A rendezvényen biozöldséget, bioélelmiszert, biopalántát és ökotisztítószert árusítanak majd, és meleg ételt főz a Gödölye Szociális Szövetkezet.

Délután Unger Balázs (Cimbaliband) tanítványai a Kis-Cimbali nevű formációban népzenei műsort adnak.

Belépőjegyek a helyszínen vásárolhatóak, a családi jegy ára 1.000,- Ft, a felnőtt jegy 500,- Ft, a gyerekjegy 250,- Ft. Támogató jegyek is vásárolhatóak 500,-, 1.000,- 2.000,- és 5.000,- Ft-os címletekben.

További információ a Babatvölgyi Biokertészet Facebook oldalán: https://www.facebook.com/babatibiokert/?fref=ts

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: