Kétmilliárd forint turisztikai fejlesztésekre

Kétmilliárd forintos pályázati felhívás jelent meg turisztikai fejlesztésekre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, amelyre turisztikai desztináció-menedzsment (tdm) szervezetek pályázhatnak – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-nek.

Rákossy Balázs hozzátette: a Turisztikai szervezetek (tdm) fejlesztése című felhívás keretében helyi vagy térségi tdm feladatokat ellátó non-profit szervezetek terveikhez minimum 10 millió, maximum 85 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el.

A desztináció egy olyan egy vagy több településből álló turisztikai terület, ahol a látogatók számára vonzó turisztikai attrakció mellett megtalálható az alapvető igényeket (szállás, vendéglátás, egyéb programok) kielégítő szolgáltatások kínálata is – ismertette.

A felhívás célja egy adott turisztikai régió versenyképességének javítása, a turisztikai kínálati elemek egységes szolgáltatási csomaggá alakítása. Fontos az adott turisztikai desztináció vonzerejének javítása és az ott elérhető szolgáltatásoknak és színvonaluknak pontosan meghatározott utazási célcsoportok igényeihez való alakítása – tette hozzá az államtitkár.

További célja a pályázatnak, hogy erősödjön a tdm szervezetet alkotó turisztikai szolgáltatók közötti együttműködés, tartós partnerség alakuljon ki az érdekelt köz- és magánszférabeli szereplők között – emelte ki Rákossy Balázs.

Fontos szempont az államtitkár szerint az is, hogy a fejlesztések eredményeként növekedjen az adott régióban a látogatószám és a költés értéke, valamint csökkenjen a vendégforgalom szezonális ingadozása.

A felhívás keretében az NGM nyilvántartásában szereplő tdm szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet; a helyi tdm szervezet esetében elvárás az, hogy legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel rendelkezzenek – ismertette az NGM államtitkára.

2015. november 16.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: