Kevesebb PC fogy világszerte

Csökkentek a PC-kiszállítások a világon az idei harmadik negyedévben, akárcsak a második és az első negyedévben is éves összevetésben.

Az International Data Corporation (IDC) amerikai informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült adatok szerint a személyi számítógépek kiszállítása világszerte 15 százalékkal, 74 millió 252 ezerre esett a szeptember végével zárult három hónapban éves összevetésben az alacsonyabb kereslet miatt.

A kínai Lenovo az idei harmadik negyedévben is megőrizte világelsőségét a személyi számítógépek kínálatában. A szeptember végéig tartó három hónapban a kínai gyártó 16,88 millió személyi számítógépet szállított le, ezzel 22,7 százalékos részesedést szerzett a világpiacon. Piaci részesedése a tavalyi harmadik negyedévben nagyobb, 23,1 százalék volt 20,12 millió darab kiszállított készülékkel.

Nem történt változás a második és a harmadik helyen sem. A HP 12,71 millió PC-t szállított le, amivel a pici részesedése 17,1 százalék volt, kisebb a tavalyi harmadik negyedévi 20,2 százaléknál.

A listán harmadik Dell Technologies 11,96 millió készülékével 16,1 százalékos piaci részesedésre tett szert, ami elmarad az egy évvel korábbi 17,4 százaléktól.

A listán negyedik Apple 10 millió 60 ezer PC-t szállított le, többet a tavalyi harmadik negyedévi 7,17 milliónál, a piaci részesedése pedig 8,2 százalékról 13,5 százalékra ugrott.

Az ötödik helyet az ASUS szerezte meg 5,54 millió személyi számítógép kiszállításával, a piaci részesedése 7,5 százalékra emelkedett a tavalyi harmadik negyedévi 6,9 százalékról.

MTI 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: