Kevesebbet időznek szabadban a gyerekek, mint a rabok

Kevesebb időt töltenek szabad levegőn a gyerekek, mint a rabok – mutatta ki egy Angliai kutatás. Bár a statisztika a szigetországra érvényes, más országokban is kijelenthető, hogy egyre kevesebb időt töltenek a gyermekek a szabadban.
74 százalék, azaz a fiatalok mintegy háromnegyede nem játszik legalább naponta egy órát a ház falaink kívül. 18 százalékuk pedig egyáltalán nem hagyja el a szobáját egy kis kültéri kalandért. Az egyik ismert mosószer márka indított egy kampányt Piszkosnak lenni jó néven, amelynek keretein belül elkezdték felmérni a gyermekek szokásait, kíváncsiak voltak mivel és mit játszanak a mai fiatalok, illetve mennyi időt töltenek a szabadban. Az eredmény pedig egyértelműen azt a tendenciát mutatja, hogy a fiatalok egyre kevésbé tartják vonzónak a szabadtéri szórakozást, főleg akkor, ha a modern számítógépes játékokkal áll szemben.
A Daily Mail cikke összehasonlításképp említi meg a rabok számára ajánlott napi egy órás szabadtéri foglalkozást, amelyhez képest a megkérdezett gyermekek háromnegyede talán még fél órát sem időzik a levegőn.
A felmérést végzők nem voltak restek, a szülőket is megkérdezték, ők mit gondolnak a csemeték szokásairól. Míg a legtöbben a szeszélyes brit időjárást okolták, akadtak jópáran olyanok is, akik az időhiányt hozták fel lehetséges indokként. Abban azonban a szülők háromnegyede egyetértett, hogy a gyermekek érdeklődését nehéz ma már felkelteni, ha játékban nincs helye valamilyen innovatív technológiai eszköznek.
Apró érdekesség még, hogy a megkérdezett fiatalok több mint fele nem ismeri a tradicionális brit játékokat.

(csalad.hu/daily mail)

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: