Kockázatos otthon tartani az értékeinket

Magyarországon az emberek nagy része otthon tartja értékeit, amivel veszélynek teszik ki önmagukat és családjukat. Szakértők szerint biztonságunkat nagyban növeli, ha külső helyen, például trezorokban vagy széfekben tároljuk az értékeinket.

Napjainkban nem egyszerű feladat vagyonunkat biztonságos helyen tartani. Megtehetjük, hogy egyszerűen otthon, a fiók mélyére rejtjük az értékeinket, Magyarországon az emberek nagy része ezt a kényelmes megoldást választja. Az otthon tartott értékek azonban nagy kockázatot jelentenek a tulajdonosnak. A betörések száma köztudottan egyre növekszik, a bűnözők folyamatosan új módszerekkel próbálnak hozzájutni a zsákmányhoz, sok brutális támadásról hallani. Ilyenkor veszélybe kerülhet a tulajdonos és családja testi épsége is. Szakértők szerint biztonságunkat nagyban növeli, ha külső helyen, például trezorokban vagy széfekben tároljuk az értékeinket.

“A mai világban az emberek nagyon könnyen nyomon követhetőek, és ha valaki értékeket halmoz fel lakásán, akkor hamar célponttá válhat. Így amikor elmegy otthonról, máris alkalmas időpontot teremt egy betörésre. Ezzel az egész család veszélybe kerülhet, hiszen elég, ha hamarabb érkezik haza valaki és máris veszélyhelyzetben találja magát. Szerencse, ha valakit csak ingóságában éri kár. Javasoljuk, hogy ne tegyék ki veszélynek önmagukat és családjukat, tájolják értékeiket az otthonukon kívül” – mondta Székely Máté, a Trezory értékmegőrző vezetője, amely a biztonságos külső tárolásra kíván alternatívát.

A Tezory szolgáltatásai egész Európában elismertnek minősülnek. A Finnországból származó széfekhez a cég saját fejlesztésű, egyedi elektronikai rendszere kapcsolódik, amely a helység kialakításával egyetemben bankbiztonsági szakemberek által lett tesztelve és minősítve. A Budapest belvárosában található objektum egész területét biztonsági kamerák figyelik (kivéve az értékek rendezésére szolgáló fülkéket), amelyeknek felvételei tárolásnak kerülnek. A széfek biztonságáról a kettős védelmi rendszer gondoskodik, amely azt jelenti, hogy csak a tulajdonos rendelkezésére bocsátott PIN-kódos mágneskártya és kulcs segítségével lehet hozzáférni a doboz tartalmához. Ha támadás éri a rendszert, akár elektronikus úton akár fizikailag akkor a saját fejlesztésű biztonsági rendszer néma riasztást ad le, az egyetlen be és kijárat bezár, és azokat csak a biztonsági szolgálat őrei tudják kinyitni, kívülről. Emellett 0-24 órás fegyveres felügyeletet is működtetnek.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: