A világ legnépszerűbb játéka: Rainbow Loom

Manapság a gépek korát éljük. A gyerekek is mobilt visznek magukkal iskolába, sőt az óvodába is, s jelük lassan az alma helyett Apple, vagy Samsung és Nokia. A számítógép, táblagép is általában ott díszeleg már a gyerekszobákban. Számítógéppel golfozunk, billiárdozunk és játszunk olyanokat, amelyek mozgást igényelnének, ha nem virtuálisan űznénk. Nem könnyű kreatív elfoglaltsággal elcsábítani az embereket a gép elöl. Ezért is érdekes az új mánia, a Rainbow Loom, amely a közelmúltban érte el környezetünket is.

Lényege, hogy apró gumikarikákat „szőnek” össze, amelyből a karkötőtől az extrém tárgyakig mindenfélét készítenek. Ha nem saját szememmel látom, talán el sem hiszem, mennyire lelkesek tudnak lenni az emberek. Kiadónk üzletében játékokat is árusítunk, így Rainbow Loom kellékeket is lehet kapni. Mivel a jó minőségű termékeket, más üzleteknél jelentősen olcsóbban tudjuk értékesíteni, így hamar elterjedt a hír, s egyre többen jöttek vásárolni. Döbbenet! Rég láttam ilyen lelkes gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket. Az óvodásoktól a tizenéveseken át, a szülőkig megfertőzte az embereket. Anyuka viszi a készletet, pár órával később már a Face-n van a kész mestermű, s már jön is az utánpótlásért, mert a gyereknek nem maradt… Felnőttek és gyerekek izgatottan válogatnak a különböző színek, színösszeállítások között. Öröm nézni a lelkesedést. A lehetőségek tárát nézegetve, határtalan a fantáziavilág, bár elgondolkodtatott, hogy kinek jut eszébe például ruhát készíteni belőle.

Az internetet lapozgatva, találni férfiakat is a „művészek” között, bár az a férfi, aki kitalálta és népszerűsítette, milliomos lett. Nem is sajnálom tőle, mert sok embernek okozott örömet. Fantasztikus, hogy manapság van valami, ami ennyi embert lefoglal, boldoggá tesz és a sikerélmény érzésével ajándékozza meg. Fejleszti a kézügyességet, a kreativitást, és igazán jó közösségi élmény. Hihetetlen, de a hiperaktív gyerekeket is leköti. Azt hiszem, méltán sikeres és népszerű ez a kreatív szórakozás.

Meggyesi Gyula

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: