Megtaláltuk Magyarország legnehezebben elkészíthető receptjeit

A közös étkezések és főzések mindig összehozzák az embereket és központi szerepet töltenek be a családok életében. A Jar Platinum „Vedd fel a kesztyűt!” receptversenye egy közös recept vadászatra invitálta a gasztronómia és a főzés szerelmeseit.

Bereznay Tamás két hónapon keresztül kereste zsűri társaival Magyarország legnehezebben elkészíthető ételeit három kategóriában. A 30 legnehezebben elkészíthető receptet beküldő bátor háziasszony és hobbiszakács pedig már meg is kapta kiérdemelt jutalmát – együtt készíthettek el Tamással és a zsűrizésben résztvevő gasztrobloggerekkel egy tökéletes menüsort egy gasztrokurzus keretében.

„Kaptunk nagyon egyszerű, vagy legalább is sokak által egyszerűnek gondolt recepteket és egészen bonyolultakat is, illetve voltak házias és nemzetközi konyhát idéző receptek is. Összességében nem volt egyszerű dolgunk, igyekeztünk a legkülönbözőbb ételeket kiválasztani, azt hiszem sikerült” – mondta el Tamás a zsűrizésről, aki mellett Hadarik Rita és Csíki Sándor bloggerek, valamint Gombos Edina, Harsányi Levente és Boros Anita a Jar képviseletébene erősítették a zsűri szakmaiságát.  A 30 legjobb receptből Tamás ráadásul egy tökéletes menüsort is összeállított, amelyet mindenki megirigyelhet, aki rajong a főzésért. A menüsor a nyertesek által beküldött receptekből:
Előétel: zsályás sajtleves sonkás vajgaluskával;
Főétel: boeuf bourguignon;
Desszert: fahéjas sárgabarack torta.

Persze azoknak sem szabad elkeseredni, akik nem olyan jártasak a konyhában, hiszen egy kis gyakorlással és lelkesedéssel behozható a lemaradás. Ráadásul még a közös főzésen résztvevő tapasztalt szakácsoknak is tudott Tamás újat mondani. Például kevesen tudták, hogy szezonális gyümölcsükkel megbolondított házi ecetek akár hónapokig is elállnak a hűtőben és egyszerűen megbolondíthatjuk velük ételeinket. Emellett a sütéssel kapcsolatos praktikák is górcső alá kerültek, például az is, hogy rántott húst a legegyszerűbben sütőben lehet kisütni zsírpapíron, vagy, hogy ha pácolatlan húst szeretnénk sütőben sütni, akkor gondosan le kell törölgetni a vizet a húsról, hogy elérjük a kívánt ízt.

Tamás egyébként egy másik tökéletes menüsort is összeállított a gasztrokurzusok kapcsán, amelyet a szerencsés nyertesekkel együtt készített el. Itt a cél nem a bonyolult elkészítés, hanem az egyszerű, de mégis meglepő ízek társítása volt. Így állt össze a málnaecetes friss saláta rántott kecskesajttal, a kenyértésztában sült sertésszűz barnacukros répával, valamint a katalán krém, amelyek elkészítését egy videón és a mellékelt recept segítségével most bárki megtanulhat elkészíteni.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: