MINIRING Nyári tábor 2016

Hogy az önálló közlekedés csak a felnőttek kiváltsága? Persze, hogy nem! A gyermekek ebben ugyanúgy részt vesznek nap, mint nap, hiszen nem csak az autó hátsó ülésén utaznak, hanem gyalogolnak és bringáznak hazafelé az iskolából, sőt az önállóbbak közösségi járműveken közlekednek. Éppen ez az, ami miatt elengedhetetlenül fontos, hogy tisztában legyenek a biztonságos közlekedés alapszabályaival.

S hogy hol sajátíthatják el mindezt?
A MINIRINGEN!
Méghozzá játékos, és élményt nyújtó formában, a magyar Formula–1-es verseny helyszínén, a Hungaroring területén.

I
I
I

S aki azt hiszi, hogy a közlekedést tanulni unalmas a gyermekeknek, az még nem járt a MINIRINGEN, ahol elképesztő kalandokban lehet részük egy hetes nyári táborozás során. Megtapasztalhatják, hogy a Hungaroring mennyi izgalmas ámde hasznos dolgot rejt az szuper gyors autók versengésén kívül.

csapat_a_kozlekedesi_parkbanA MINIRING program során, a táborozóknak lehetőségük van bepillantani a kulisszák mögé. Látnivaló pedig van bőven. Elég csak a szoborparkot említeni, amelyben világbajnokok és győztesek szobrai láthatók, vagy a Super Gold lelátót a célegyenessel szemben, a versenyirányítást (ami a futamokon a pálya szíve), a pódiumot (amelyen a győztesek pezsgőznek), és persze, a boxok mögötti részt, a depót, ahová F1 idején csak a világbajnokok léphetnek be.

tabla_jatek parkoo_design kresz_tabla__jatek1 elektromos_auto_nssan_leaf

elektromos_auto_nssan_leaf

Az öt napos táborozás során mindenki a korának megfelelően fejlesztheti a tudását a biztonságos közlekedésről, és ezt nem is akárhogyan.
• Mozgásos ügyességi, illetve képességfejlesztő játékokkal, amelyek segítik a gyalogos és kerékpáros közlekedéshez szükséges készségek fejlődését.
• Játékos feladványok megoldása, amelyek a biztonságos közlekedés alapjait rendszerezi.
• A témához kapcsolt sokszínű alkotó munka elkészítésével
pl. KRESZ tábla hűtő mágnesek, F-1 zászlók 3D versenyautók és még sok egyedi alkotással.
• Tudáspróba, azaz játékos kvíz kérdések, illetve közeledéssel kapcsolatos tesztek megoldásával.
• A program nagy része a táblákkal, lámpákkal felszelt „Mini közlekedési parkban” zajlik, ahol, kerékpárral, rollerrel és elektromos kisautóval gyakorolhatnak nap, mint nap közlekedési szituációkkal és ügyességi feladatokkal tarkítva.
• Távolság és sebesség becslő játékokkal, egyénileg és csapatban.
• Kalandozással az erdei Off-Road pályán egy WV Amarokban utazva.
• Szlalomozás a gyermek méretű PV50-es motorokkal a földpályán.

parkoo_designÁltalában már ekkor fülig ér a szájuk, hát, még amikor beszállhatnak egy mentőautóba, hogy újraélesszenek egy óriási plüss a mackót, vagy a rendőrautóban ahol megbilincselhetik egymást, illetve közelebbről szemügyre vehetnek egy versenymotort.

És ezzel még nincs vége!
Vezetéstechnikai Centrumunkban azt is bemutatjuk, biztonságos körülmények között, hogy milyen az, amikor egy busz megcsúszik az úton, amin ők ülnek.

i

buszosA gyerekek számára ez is nagyon tanulságos, és az is biztos, hogy erről az élményről még sokáig fognak mesélni.
A játékos formában kidolgozott programok során a gyermekek észrevétlenül nagyon sokat tanulnak nem csak a biztonságos közlekedésről, de bizony egymástól és egymásról is. Ami valljuk be igencsak fontos, hiszen közlekedés nem csak a felnőttek szabályjátéka.

Bővebb info a www.miniring.hu honlapunkon

 

tabla_jatek off_road alkotasok_kozben csenge_a_tablanal

 

MINIRING Nyári tábor 2016 Mogyoród

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: