Nagymamától a gyerkőcökig – A bűvészet szórakoztató jellege

A családdal való együtt töltött idő kincs. A rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut egymásra, ezért olyan szórakozási formát kell találni, ami kicsiknek és nagyoknak is egyaránt élvezetes. Egyik ilyen műfaj a bűvészet, ami minden korosztályt ámulatba tud ejteni. Magyarország legjobb bűvészei márciusban összeállnak egy nagyszabású bűvész showra, ahol az egész család számára garantált a szórakozás. A bűvészet egy nagyon különleges műfaj. Kevés olyan szórakoztató előadóművészeti ág van, ami minden korosztálynak nyújtani tud valamit. Egy humoros vagy zenés produkciónál általában egy szűkebb célcsoport az, aki élvezni tudja az előadást és emiatt kevésbé alkalmasak ezek a műsorok arra, hogy az egész család számára önfeledt szórakozást nyújtsanak. – Az animációs filmekben sokszor emiatt próbálnak kifejezetten felnőtteknek szóló poénokkal színesíteni, hogy a szülők se unatkozzanak az előadáson.

A bűvészetet viszont a nagymamától a gyerekekig egyformán élvezi mindenki. A bűvészet kiragad a hétköznapok valóságából és olyan dolgokat láthat az ember, ami meghazudtolja a fizika törvényeit: tárgyak és emberek tűnnek el, nézők gondolataiban olvasnak, dolgok lebegnek.  Ezek nem korosztály függő dolgok: amikor azt látja az ember, hogy egy ezres húszezressé változik, hogy a tablet képernyőjén lévő virtuális tárgy valóságossá válik, vagy hogy egy ember eltűnik arra mindenki egyformán rácsodálkozik.

A bűvészet másik különlegessége az interaktivitás. Nagyon kevés olyan műfaj van, amiben a nézők részvételének ennyire kulcsszerepe van. Az illuzionisták trükkjeinél a kihívott néző választása befolyásolja a trükk kimenetelét, ő választ kártyát, ő vizsgálja meg a kellékeket és az ő spontán reakciójához alakítja a bűvész a mutatvány menetét. Pontosan emiatt nincs két egyforma előadás és ezt a nézők is nagyon szeretik.

Az egyik legsokoldalúbb előadóművészeti ág a bűvészet: a mentalizmustól az utcai bűvészetig, a nagyszínpadi illúzióktól a gyorsátöltözésig, a kézügyességi bűvészettől a színpadi zsebtolvajlásig és a szabadulóművészetig rengeteg minden beletartozik. Nem véletlenül olyan népszerűek világszerte a többszereplős bűvészműsorok manapság, mert ez tényleg egy olyan szórakozási forma, ami igazán változatos tud lenni és egyben humoros, meghökkentő, elgondolkodtató és megható műsorszámokkal tudja szórakoztatni a nézőket.

Az Illúzió Mesterei 2016. március 19-20-án új fellépőkkel, sosem látott műsorszámokkal térnek vissza a MOM Kulturális Központ színpadára. Az előadás a legszélesebb értelemben vett nagyközönségnek szól. Az érdeklődők, egy jó hangulatú, varázslatos estére számíthatnak, ahol minden korosztály kiszakadhat a szürke hétköznapokból és a meghökkentő szórakoztató bűvész show részese lehet. Az előadáson fellép legújabb szuperhősöket megelevenítő műsorszámával a kétszeres bűvészvilágbajnok Hajnóczy Soma. Színpadra lépnek a kézügyesség és illúziókeltés mesterei Igor és Ana, valamint új, megható műsorszámmal készül a világbajnoki díjnyertes Galambos Fecó. A gondolatolvasás nagymestere Holcz Gábor, valamint a tehetségkutató tv műsorból ismert Badár Tamás is új produkcióval jelentkezik és gondoskodik arról, hogy a nézők másfél órában valóban átlépjék a valóság határát és a varázslat világában érezhessék magukat. Az est házigazdája a Magyarország Szeretlek műsorvezetője, Szente Vajk lesz.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: