Omega 55 – rock jelen időben

Az Omega a magyar rockzene kikerülhetetlen toteme, egyúttal az elnyűhetetlenség, a közös cél érdekében tett baráti szövetség szimbóluma. December 28-án a Papp László Budapest Sportarénában adnak jubileumi koncertet, de fogalmazhatunk úgy is, hogy megaünnepségre hívják a nagyérdeműt. 

Az Omega velünk élő történelem. Ötvenöt éve részesei-alakítói a hazai pop-rockkultúrának. Játszottak kultúrházakban és klubokban, sportcsarnokokban és domboldalakon, stadionokban, templomokban. Viharban is – a Scorpions legendáival közösen a Népstadionban. Az Omega „birodalmában” sejtelmes hangok, dübörgő forték, feszes tempók és monumentális dallamívek váltogatják egymást.

Az idei turnéjuk különösen sikeres. Berlintől Prágáig, Bázeltől Brassóig „kalandoznak”. Varsóban a lengyel közönség szinte minden Omega-dalt magyarul énekelt/harsogott. A csapat ugyanis külföldön sem ismeretlen! A 2017. december 28-án az Arénában slágerek tucatjait felvonultató ünnepi koncert a páratlan pályafutást összegzi. Bár ahogy a bulit beharangozó reklámszöveg ígéri: „a koncerten a zene nem csak 55 év eszenciája lesz, hanem egy szívből szóló előadás.” Azaz: végre nem nosztalgiafelfújtat kóstolhatunk…

Sz. Z. A.

 

 

 

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: