Paulovics Géza és a Best Paper Kft.

Sikeres vállalkozókat bemutató rovatunkban ezúttal egy olyan cégvezetőt mutatunk be, aki régi partnerünk és jó néhány éve ismerem személyesen is. Véleményem szerint, klasszikus példája a sikeres vállalkozónak, aki most polgármesterként is meg akarja mutatni tudását. Paulovics Gézát a Best Paper Kft. tulajdonosát faggattuk cégéről és a siker titkáról.– Papírtekercsek gyártásával, azon belül is pénztárgéptekercsek kiszerelésével foglalkozunk. Családi vállalkozásunkban gyerekként eleinte kicsit, majd egyre többet segítettem, míg végül át is vettem a vállalkozást. Műanyag termékeket gyártottunk és abból fejlődött ki a mostani szakmám is. 1996 óta vagyok vállalkozó. Azóta ugyanazzal a termékkörrel dolgozunk, de fokozatosan bővülve, a piaci igényekhez igazodva. Amikor kinőttük a családi házunk udvarát, 2009-ben kezdtünk új üzemet építeni Mogyoródon. Nagyon büszkék voltunk rá, hogy meg is épült, de az élet úgy hozta Dunakeszire került a vállalkozásunk és a mai napig itt van az üzemünk.
– Mennyire érzed magad sikeresnek?
– Szerény véleményem szerint, a mai viszonyok alapján, sikeresnek lenni nem egyszerű, de úgy érzem, sikereket értünk el az online pénztárgép átállásnál is, mert a régi hagyományos gépek cseréjével teljesen megváltozott a termékszerkezet, amit mi gyorsan lereagáltuk, így a termelésünk nem csökkent.
– Szerinted mi a siker titka?
– A siker titka az többrétű. Először is szeretned kell, amit csinálsz, másodszor a szorgalom és a kiszámíthatóság a legfontosabb.
– Család? Gyerek?
– Nős vagyok. Feleségemmel Mogyoródon élek. Három lányom van. A legnagyobb már egyetemista, a középső gimnáziumba jár és a legkisebb pedig 4 hónapos.
– Mennyire tudod különválasztani a munkát a családi élettől?
– A család és munka elválasztása fontos. Mindig kell, hogy jusson elég idő mindenkire. Ezért mindent megteszek, hogy ne keveredjen a munka és a család.
– Tervezel további fejlesztéseket a vállalkozásban?
– Természetesen mi is tervezünk fejlesztéseket. Egy új géppark vásárlása van folyamatban, közel 40 millió forint nagyságrendben. Amennyiben ez sikerül, a létszámot megemeljük 4 fő alkalmazottal.
– Mi késztet egy sikeres vállalkozót arra, hogy polgármester legyen?
– Lokálpatrióta szemléletem késztet mindig, hogy a közösség vezetésében részt vállaljak és a tudásomat felhasználjam a közösség gyarapodására. Évek során megtanultam az önkormányzatiságot és megtapasztaltam, hogy a dolgok legfőbb irányítója a polgármester. Úgy gondolom a polgármester kulcsfontosságú a település életében. Mivel a mindennapok eseményeit a polgármester irányítja.
– Véleményed szerint, mennyivel tud többet nyújtani polgármesterként egy vállalkozó?
– Egy vállalkozó polgármesterként sokkal többet tud nyújtani, mert más a szemlélete, van vezetői tapasztalata. Megtanult felelősséggel dönteni, hiszen sajátját kockáztatta. A mai világban ez nagyon fontos a jó döntések meghozatalában. A polgármester egy jó karmester szerepét tölti be és a zenészek a képviselők. És egy zenekar akkor jó, ha jó a karmester.

Meggyesi Gyula

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: