Rendőrségi legek

„Legek ”, amelyek a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén történtek 2015-ben:

A legmagasabb véreredményes ittas járművezetés:

Egy 35 éves isaszegi férfi 2015. április 30-án 17 óra 00 perckor az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Isaszegen, a Rózsa utcában a Kossuth Lajos utca irányába. Közlekedése során a Rózsa utca 14. szám előtti útszakaszon az eddig rendelkezésre álló adatok szerint nem tartott megfelelő oldaltávolságot, amelynek következtében az úttest jobb szélén várakozó autó jobb oldali visszapillantó tükrének ütközött. A 35 éves férfi ezt követően a baleset helyszínéről továbbhaladt, majd a Rózsa utca és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében balra kanyarodott, az egyik ingatlan előtt az úttestről jobb oldali irányba letért és a vízelvezető árokba hajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő véleménye alapján az autót vezető férfi a cselekménye időpontjában alkohol hatása alatt állt. A vérében kimutatott etilalkohol koncentrációja a legmagasabb volt ebben az évben.

 

A legtöbbször elfogott ittas járművezető

Egy 49 éves kistarcsai férfi 2015. augusztus 1-jén 21 óra 20 perckor közlekedett egy csömöri áruház parkolójában az általa vezetett személygépkocsival. Közlekedése során a menetirányát tekintve bal oldali irányba az úttestről letért és nekiütközött a forgalomtól elzárt területen lévő szemetes kosár fém tartóoszlopának. Ezt követően továbbhaladt a járművel és a menetirányát tekintve a bal oldalon lévő, az úttestet a járdától elválasztó fém oszlopoknak ütközött. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő véleménye alapján a férfi a cselekménye idején alkohol hatása alatt állt.

Ezt követő néhány nappal később – 2015. augusztus 9-én 19 óra 10 perckor – a kistarcsai férfi Kistarcsa, Móra Ferenc utcában közlekedett az általa vezetett autóval, azonban rendőri intézkedés alá vonták és az elindított eljárás során ismét kiderült, hogy ittas állapotban vezette gépjárművét.

A férfi ellen 2015. évben a fentieken túl további négy alkalommal indult eljárás, mivel – a kirendelt igazságügyi szakértő véleménye alapján – szeszesital befolyása alatt vezetett gépjárművet.

A leglúzerebb elkövető:

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 27 éves mogyoródi férfi ellen, aki 2015. február 14-én 17 óra 30 perc és 18 óra 10 perc közötti időben egy mogyoródi ingatlan udvarára a kerítés átmászását követően bement és az ott lévő faház rácsait, valamint ajtaját felfeszítette és onnan egy televíziót, több konyhakést és baltát tulajdonított el. A gyanúsított a helyszínen hátrahagyta kabátját, amelyet követően a gödöllői nyomozók rövid időn belül a férfi nyomára akadtak és eljárás alá vonták.

Gödöllői Rendőrkapitányság

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: