Rocknagykövetet avattak a magyar zenei élet nagyjai

2016-10-06_15h56_26

Vikidál Gyula, Takács Csabával

Takács Csaba már a jövő nyári rocktábort tervezgeti.

Vikidál Gyula képviseletében rocknagykövetté avatták Závodi Gábor és Török Tamás új felfedezettjét, Takács Csabát, aki küldetéséhez híven már tervezgeti a jövő nyáron elinduló rockzenei tábort. A klasszikus rockzenét képviselő zenész fontosnak tartja, hogy továbbörökítse a következő generációkban azokat az értékeket, amiket a dallamos rock rejt magában. Ennek egy fontos állomása a tervezett tábor is.
Bár az utóbbi időben a klasszikus rock műfaj más népszerű műfajokkal szemben méltatlanul háttérbe szorult a köztudatban, Vikidál Gyula szerint nagyobb szükség van rá, mint valaha. A hagyományos rockdalok szövegeit nem kell magyarázni, hanem magukban hordozzák mondanivalójukat és azokat az értékeket, amik sokszor hiányoznak a mai világból. Szerinte Takács Csaba, a mögötte álló profi zenészekkel képes arra, hogy ezeket az értékeket a zenén keresztül az emberek elé tudja tárni.
Takács Csaba lemeze, a Lélekvándor is ebben a szellemiségben íródott. Bár a hagyományos rockzene gyökereihez nyúlik vissza, a dalok olyan univerzális érzéseket közvetítenek, amik sosem vesztenek aktualitásukból, minden kor emberét foglalkoztatják. „A példaképeim Demjén Ferenc és Vikidál Gyula, emberileg és szakmailag is őket tekintem mérvadónak. Nekem is fel kellett nőnöm ehhez a gondolkodáshoz, talán ez az oka annak, hogy csak most született meg a lemez.” – nyilatkozott Csaba. Az új felfedezett úgy érzi, vidéki kissrácként rengeteg mindent kapott a hazaiaktól, ugyanakkor kevesebb lehetősége is volt a zene területén, a nevével fémjelzett rocktábor ezt az űrt is szeretné kitölteni.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: