Sajátjukként kezelték cégeik pénzét

Ingatlanokat és nagy értékű gépjárműveket foglalt le a NAV egy Pest megyei vállalkozónál, aki bedöntött cégeiből több mint 540 millió forintot vett ki elszámolás nélkül.

Egy Pest megyei vállalkozónak és házastársának volt három cége, melyek közül kettőt már törölt a Cégbíróság, azonban azok bankszámláiról mintegy 545 millió forint készpénzt vettek fel. A vállalkozó nem tudott olyan könyvelési anyagot bemutatni, ami ezt a készpénzfelvételt igazolta volna. Az igazolások hiányában az elszámolás nélkül felvett milliókat a NAV adóköteles jövedelemként vette figyelembe.

Az így megállapított 194 millió forintos adóhiány fejében a NAV Pest megyei munkatársai négy ingatlant, valamint három nagy értékű gépjárművet foglaltak le (BMW, Porsche, Volkswagen). Ezzel egyidőben, a vagyonkimentést megelőzve, zárolták a vállalkozó házaspár bankszámláit is.

Hiába szűnik meg tehát egy cég, hiába „vész el” az iratanyag, a NAV vizsgálja a vállalkozás mögött álló magányszemélyeket is, így a kimentett vagyon haszonhúzói sem tudnak kibújni a közterhek megfizetése alól.

2018. május 22.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: