Búvár Benő a Royal Station Sportközpontban

Kerepesen, a Royal Station Sportközpontban sajátíthatják el a legkisebbek és szüleik a Stoller féle módszert a Búvár Benő Babaúszáson. Előző számunkban Dézsi Melinda védőnő, egészségügyi menedzser mesélt kapcsolatáról a babaúszással, s ezúttal arról kérdeztük mire jó a babaúszás.
– A babaúszáson nem csak a merülést tanítjuk, fejlesztünk is. Egyrészt a vízben olyan izmokat is megmozgatunk, amiket a szárazfölön kevésbé tudunk. Másrészt sok mondókát, éneket, játékot használunk ezzel fejlesztve a ritmusérzéket, a kommunikációs képességet, elősegítjük a szocializációt. Játékokkal tanítjuk a számokat, formákat, anyagokat, színeket. Tornagyakorlatokkal a testképet, testtudatot fejlesztjük, a többféle mozgás koordinálását segítjük elő. Ezen felül nem elhanyagolható, hogy a babaúszás remek program babának és szüleinek. Kellemes perceket töltenek el együtt, erősödik gyermek-szülő kapcsolata.

– Mi történik a foglalkozásokon?
– A Búvár Benő Babaúszáson irányított foglalkozáson sajátítják el a szülők a babaúszás elemeit. A szülő is aktív munkát végez, hiszen a baba nem képes önállóan lebegni, a szülő segítségére van szüksége a feladatok elsajátításában. Sok játékkal, énekkel, mondókával tesszük érdekessé a foglakozásokat, a babák úgy tanulnak, hogy közben játéknak élik meg a babaúszást. Egy foglalkozás 30-45 percig tart, a babák korától függően, hiszen a kisebb babák hamarabb elfáradnak.

Kerepes, Szabadság út 102/B. www.buvarbenobabauszas.hu

buvarbenobabauszas@gmail.com Telefon: 06-30-584-1355

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: