Hotel, termálfürdő és Szállásguru teszt

Szeptember második felében Egerben volt dolgom, amit összekötöttem egy kis lazulással és teszteléssel. Többfélét is vizsgáztattam, mivel a szallasguru.hu oldal csomagajánlatát vettem igénybe, és a szálloda szolgáltatásai mellett a termálfürdőt is kipróbáltam, az utat pedig navigációval terveztem, amiről kiderült, Waze – ez nagyon működik (ennek tesztje Közlekedés rovatunkban olvasható). Összességében kellemes élmény volt, bár a pihenést némi zaj árnyékolta.

Gyermekmedence

Gyermekmedence

A szallasguru.hu oldalon találtam az egri Flóra Hotel 2 személy 2 éjszaka 40 ezres félpanziós ajánlatát, amely a szálloda 48 400 Ft-os, kétéjszakás csomagjával összevetve tényleg kedvező – bár nem éppen a jelzett 33%. A szobaárnál viszont napi 1 900 forintos kedvezménynek számolhatjuk, hogy nem kell belépőt fizetni a strandra, ami összességében 11 400 forintos mínusz (2 személy 3 nap). A zárt – de nem fedett – parkoló díja viszont 900 Ft/éj lett volna, ha igénybe veszem.

Foglaláskor véletlenül hibás e-mailt adtam meg, s amikor felhívtam a Szállásguru ügyfélszolgálatát azonnal képben voltak, mert visszadobta az e-mailt. Pontosítás után már érkezett is az e-mail, amely alapján – közvetlenül a szállodának – utalhattam az összeget, majd lefoglaltam a szobát.

Indulás előtt is még esőt és hideg időt jósoltak, ennek ellenére, mindhárom napon verőfényes napsütés volt. Bejelentkezésünk után nem tudtuk elfoglalni a szobát – általában 14 órától lehet – viszont kaptunk egy karóra szerű belépőt, amivel már igénybe vehettük a szolgáltatásokat, így a strandot, illetve termálfürdőt is. Utóbbiak kevésbé számítottak a választásnál, pedig fantasztikus hely. A kellemes idő miatt első utunk oda vezetett. A meleg termálvizek, a tisztaság és a medencék sokasága elkápráztatott. A számtalan lehetőségből, amit lehetett kipróbáltunk, a gyermek- és a versenymedence, illetve a csúszda kivételével. A gyermekmedence fantasztikus várral és különböző élményekkel szórakoztatta az ifjakat. A csúszda zárva volt, pedig szívesen kipróbáltam volna. A Török fürdőt is felfedeztük, amelynek a strandról is van bejárata és vasárnap – ottlétünk első napján – szabadon be lehetett menni. Gyorsan kipróbáltuk mindegyik medencét, mert az utolsó őszi napsugarak még vonzottak a szabadba.

Időnk többségét a 32 fokos élménymedencében töltöttük, amely egyik fele fedett, ahonnan kiúszhatunk a szabadba. A pezsgőfürdő, pezsgőágy, lomha folyó, vízesés és vízalatti masszázs élményei vonzottak mindig vissza, így a gyógyvizes medencében tervezett lazulások háttérbe szorultak. Egyvalamit hiányoltam a strandon. A tájékoztatást, hogy melyik medence radon tartalmú, melyik kénes stb., illetve melyik mire ajánlott. Sajnos, ezeket az információkat a fürdő honlapján sem találtam.

Első emeleti szoba

Első emeleti szoba

A szobánkat elfoglalva kellemes tiszta környezetben érezhettük magunkat. A fa nyílászárók arról árulkodtak, hogy nem éppen mai az épület, ami nem volt zavaró, hiszen a hatalmas ablakok és erkélyajtó biztosította világosság kárpótolt. A fürdőszoba káddal ugyancsak tisztaság érzetet sugárzott, a WC ajtót viszont csak az ülőke mellé állva lehetett becsukni. Az ágy kényelmes, amelyben pihentetően lehetett aludni, amíg csend volt…

Valószínűleg a szálloda legrosszabb szobáját kaptuk meg – amit csak remélni tudok, hogy nem a kedvezményes ár miatt osztottak ránk. A 140-es szoba erkélye éppen az étterem gazdasági bejárata és a dohányzó hely felett található, így a füst bent is érezhető volt. Kora hajnalban érkezett egy szállító, amelynek ajtócsapódásaira és pakolására ébredtünk. Némi alvás után a korai órákban jöttek az újabb szállítmányok, ajtócsapódás, kocsizörgés, beszélgetések… Reggel a problémát jeleztem a recepción, ahol a hölgy volt olyan kedves és másik szobát adott, a második emeleti 224-est. Az már csak csekélység, hogy foglaláskor külön kértük, hogy földszinti, vagy első emeleti szoba legyen, mert párom nem bírja a lift zártságát. A kis fittness-lépcsőzés megérte a jobb szobát – bár én a liftet tesztelgettem… A szoba a másik pontos mása volt, ugyanazzal a sötét csíkkal az ágytámlánál, amit valószínűleg a takarításnál használt rongy rajzolt mindkét helyen. Ugyanúgy a belső tetőteraszra nézett, csak a másik szárnyban – pont szemben a másik szobával. Csendesebb volt, bár az étterem tetején található klímák indulása azért megzavarta álmunkat. Lehet, hogy másnak ezek a hangok nem zavaróak, de én nagyon zajérzékeny vagyok, megszoktam a csendet és nyugalmat és a változatosságra nem ezen a területen vágyom.

Az étterem exkluzív, a bejáratnál – filmekben is látható – kis asztalnál köszöntötték a vendégeket. A svédasztalos reggeli és vacsora is bőséges, választékos és finom volt, a személyzet nagyon kedves.

Újabb hatalmas pozitívum, hogy a hotel saját wellness részlegében jacuzzi, illetve gyógyvizes medence, szaunák és más kényeztető lehetőségek 23 óráig vehetők igénybe. Ezt vacsora után élveztük. Bár a szálloda zsúfolt volt a wellness részlegben volt helyünk és a strandon sem volt tömeg, sőt többször maradtunk egyedül az élménymedencében.kulcsok

Összességében fantasztikus a szálloda és a strand, amelyek Eger történelmét idéző, törökös stílust tükrözik. Távozáskor – ugyanúgy, mint más helyeken – 10 óráig kellett elhagyni a szobát, viszont a szálloda és a strand szolgáltatásait továbbra is igénybe vehettük.

Fantasztikus élmény, s jó szívvel ajánlom mindenkinek a szállodát és a termálfürdőt, sőt szeretnék visszatérni, de akkor már rutinosan megpróbálok nem a belső udvarra néző szobát kérni.

Meggyesi Gyula

2016. 09. 22.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: