Szálloda a 007-es ügynökhöz

A híres brit titkosügynök, James Bond ihlette hotel nyitotta meg kapuit Milánóban. A szobákat a 007-es filmekkel kapcsolatos több mint hatezer relikvia díszíti.A szálloda halljában a brit haditengerészet egyik hadihajójának belsejét rekonstruálták. A földszinti bárban James Bond kedvenc italát, a vodka-martinit is elkészítik.
A folyosókon a 007-es filmek színészeinek autogramos fényképei sorakoznak, a húsz szobát a filmsorozat részeinek angol címeit használva nevezték el: mindenki kiválaszthatja, melyik James Bond-film ihlette szobában akar megszállni.
A milánói Hotel Admiral „ügynökszállóvá” való átalakítása a tulajdonos Edward Coffrini dell’Orto ötlete volt, aki a James Bond-filmek megszállott rajongója. Gyerekkora óta hatezer tárgyat gyűjtött össze a 007-es ügynök filmjeivel kapcsolatban.
Dell’Orto hét könyvet írt a brit titkosügynökről, megalapította a 350 tagot számláló olasz 007-es klubot, amelynek természetesen ő a 007. tagja és dell’Orto telefonszáma is 007-es végződésű. Még az egyik James Bond-filmben, a Casino Royale-ban is játszott egy apró mellékszerepben.
www.milano.corriere.it

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: