Szilveszter-rali – WRC-autó is indul a Hungaroringen

WRC-autó is részt vesz az idei, immár 17. alkalommal szervezett Szilveszter-ralin a Hungaroringen, amely az első verseny lesz a pálya felújításának megkezdése óta.
A szervezők közleménye szerint a december 27-29. közötti évbúcsúztató viadalon részvételi rekordra lehet számítani: alig 48 óra alatt már több mint 200 hely foglalt a nevezési listán. Hat ország versenyzői – csehek, szlovákok, németek, osztrákok, lengyelek és a magyarok – már biztosan ott lesznek a rajtrácson, és a verseny történetében először Angliából is érdeklődnek.
„Hatalmas érdeklődés mutatkozik a verseny iránt, lassan ismét arra kényszerülünk, hogy a biztonságos rendezés érdekében húzzunk egy határvonalat az indulók létszámát illetően” – idézte a közlemény Füredi András főszervezőt. „Külön öröm a számunkra, hogy a felújítás kezdete óta a Szilveszter-ralival költözik vissza az autóversenyzés a Hungaroringre, igaz, az újonnan aszfaltozott részekre még a gyalogosok sem mehetnek rá.”
A másik főszervező, Garamvölgyi Zoltán kiemelte, az R5-ös autók mellett biztosan lesz WRC-autó is a mezőnyben.
„Az idei szezonban oly népszerű és eredményes R5-ös autókból majdnem minden típus rajthoz áll majd, ráadásul a nézők a technikailag csúcsnak számító WRC-autót is láthatnak majd a mezőnyben, amelyben az elmúlt évek címvédői, számtalan magyar bajnok, illetve Európa-bajnok található az előzetes nevezések alapján” – hangsúlyozta Garamvölgyi, aki hozzátette, bíznak abban, hogy az időjárás megfelelő lesz, mert akkor akár nézőcsúcs is születhet az idén.
Garamvölgyi kiemelte, mindenki ingyen tekintheti meg a versenyt, ráadásul ismét megnyitják a Gold tribünt a kilátogatók előtt.
A december 27-i, vasárnapi teszt a nézők számára is nyilvános lesz, míg hétfőn egy gyorsasági szakasz, s a rajtceremónia, kedden pedig hat gyorsasági etap várható. Az össztáv 58 kilométer lesz, s a versenyt az idén is élőben lehet nézni az interneten.

MTI

2015. december 14.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: