Sztárséfek éttermei a legdrágábbak és a legrosszabbak listáján

A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja és néhányukat a legrosszabbak közé sorolja egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, mintsem az ételek minőségével vannak elfoglalva.
    A Harden’s London Restaurants legújabb kalauza szerint a londoni felsőkategóriás éttermek között az olyan sztárséfek konyhái, mint a televízióból is ismert Heston Blumenthal vagy Marcus Wareing, túlárazottak az ételek minőségéhez képest – írta a brit The Telegraph internetes kiadása.
Londonban az utóbbi időben egyre több új étterem nyílik, a túlságosan gyors terjeszkedés azonban meglátszik a sztárséfek új éttermeinek minőségén, állítja a kalauz egyik alapítója, Peter Harden. A kritikus szerint a sztárséfek jellemzően a brandek építésére költik a pénzt, és számos jel arra mutat, hogy nem tudják tartani konyháik színvonalát.
A “legkiábrándítóbb konyhák” listájára idén többek között felkerült Ollie Dabbous, Marcus Wareing és Heston Blumenthal egy-egy étterme is. A csillagászati árakat kérő éttermek közé sorolták Gordon Ramsey Royal Hospital Roadon nyílt éttermét, igaz, ugyanez a konyha a legjobb gasztronómiai élményeket nyújtó éttermek tízes listáján is szerepel.
A Harden étteremkalauz 1991 óta jelenik meg, a legújabb listák elkészítésében 6 ezer ember véleményét vették figyelembe.
http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/11272075/Celebrity-chefs-restaurants-among-most-overpriced-and-worst-food.html

MTI

2014. december 4.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: