Tenisz a javából!

Sűrű program, izgalmas/küzdelmes tavasz vár a hazai teniszsportra, hiszen közeleg a budapesti, 12 csapatos BNP Paribas Fed-kupa finálé április 14-19. között a Papp László Budapest Sportarénában, amit (2020. március 6-7-én) „megelőz” a Davis-kupa világcsoport selejtezőjében a Magyarország – Belgium derbi! Utóbbinak a debreceni Főnix Csarnok ad otthont.

 A magyar férfiválogatott a debreceni Főnix Csarnokban, salakon lép pályára Belgiummal szemben a Davis-kupa világcsoportjának selejtezőjében, a tét a szezon végi, 18 csapatos madridi szuperdöntő lesz. Köves Gábor együttese éppen a belgák ellen, 2018-ban szerepelt legutóbb a férfi csapatverseny legfelső osztályában. Közben kialakult a budapesti 12 csapatos női Fed-kupa döntő csapatnévsora is.

 A németek 4-0-s győzelmet arattak a brazilokkal szemben idegenben, míg hazai pályán az idén visszavonuló Suarez Navarroval felálló spanyolok 3-1-re verték a Naomi Osakát is felsorakoztató japánokat. A világranglista 4. helyezett Belinda Bencicet is soraiban tudó svájci csapat 3-1-re nyert az Andreescut nélkülöző kanadaiak ellen. A korábbi világelső, Kim Clijsterst is csapatukban tudó belgák pedig 3-1-re nyertek a kazahokkal szemben. A szlovákok ugyancsak 3-1-re győzedelmeskedtek a britekkel szemben. Három találkozón az utolsó páros mérkőzés döntött, így értek révbe az oroszok, a fehéroroszok és az amerikaiak.

 A Fed-kupa a női csapat-világbajnokság, melynek a Davis-kupához hasonlóan sokat változott a lebonyolítási rendszere – szerencsénkre! Ugyanis első alkalommal, megrendezésre kerül a Fed Cup by BNP Paribas Final, amelynek Budapest a helyszíne – és nemcsak 2020-ban, hanem 2021-benn és 2022-ben is!

 Az eseményen 12 ország válogatottja vesz részt, köztük – a rendező jogán – a magyar válogatott! A tavalyi két döntős, a francia és az ausztrál csapat mellett idén a csehek kaptak szabadkártyát, a többiek a selejtezőből érkeznek. Ímhol az illusztris névsor: Franciaország, Ausztrália, Magyarország, Csehország, Belgium, Németország, Svájc, Spanyolország, Szlovákia, Oroszország, Fehéroroszország, USA.

A 12 ország szám szerint négy, „3-as csoportban” küzd a továbbjutást érő csoportgyőztes helyekért, majd jöhet az elődöntő! A találkozók két egyéni és egy páros mérkőzésből állnak. A magyarok az A-csoportba kerültek, ahol kemény csatákra készülhetnek a hölgyek, hiszen Franciaországgal és Oroszországgal kell játszanunk.

 Sz.Z.A.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: