Tolkien Nap

Tolkien Nap az Urániában
    január 3. szombat 9:00 – 18:30-ig

A Magyar Tolkien Társaság 2015. január 3-án, szombaton közös ünnepléssel, filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, vásárral, színpadi produkciókkal, társasjátékokkal, családi- és gyermekprogramokkal várunk minden érdeklődőt az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A rendezvényen különleges, egyetlen egyszeri vetítés formájában megtekinthető lesz A hobbit-filmtrilógia második részének, a Smaug pusztaságának bővített változata. Részletes információk hamarosan!

A Tolkien Nap idei díszvendégei A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek digitális effektusait készítő új-zélandi Weta Digital magyar munkatársai: Kiss Balázs Péter, Nagy Marcell, valamint Mesterházy Miklós ; illetve Szirmai Gergő, a Hollywood Hírügynökség főszerkesztője.

Az ismeretterjesztő előadások között szó lesz sárkányokról, a tündék szexuális életéről, balrogokról és egyéb tolkieni rejtélyekről, fegyverekről és haditechnikáról. Ezen kívül lesz jelmezes fotózás, tünde hajfonás és tengwarral írt (Tolkien egyik kitalált nyelve) emléklapot is készíttethetnek a résztvevők; valamint a Tolkien Dalpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére is sor kerül.

Színes programkínálattal várjuk a kisebbeket is: társasjátékozás, „Ismerd meg Középföldét” akadályverseny, különféle kézműves foglalkozások, mesemondás, illetve a Magyar Madártani Egyesület is sok érdekességgel készül.

A rendezvény zárásaként fáklyás felvonulás indul a Múzeumkertbe, ahol rövid megemlékezés után Fóti kézműves sörökkel koccintunk a Professzor emlékére.

A belépőjegy: 500 Ft. (A Tolkien Vásár és a kisebb programok látogatásához nem kell belépőjegyet vásárolni.)

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: