Törzsasztal: Kiss Norbi Krasznai Jánosra emlékezik…

 2018. április 17-én, 20:40-kor újra Törzsasztal a FIX TV-ben! Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok (FIA ETRC) kamionversenyző, akit a közelmúltban a PAPPAS Autó az AMG magyarországi nagykövetének választott, és Rusz Milán színművész, a Magyarországi Szerb Színház igazgatója vendégeskedik.

 A sokszínű, igényes műsort a Forma-1-es legenda, Juan Manuel Fangio gondolatával vezeti be a műsorvezető: „mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.”

Szabó Zoltán Attila, akinek Gershwin szerelmei / Szép napot! című, a Napút gondozásában megjelent kötete az április 19-én kezdődő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál slágere, a Magyarországi Szerb Színház igazgatóját egy másik rangos seregszemléről kérdezi: a Jelen/Lét nemzetiségi fesztiválról, amelynek Rusz Milán az egyik szervezője volt. S ahol a Törzsasztal fővédnöke, Dúzsi Tamás nevével fémjelzett Jónás könyve-előadás is jelentős sikert aratott! Amiként a Levesben című produkció, melyről Rusz elmondja: a darab nemzetiségi színésznők élményanyagára épül, s azt vizsgálja: milyen nemzetiségi identitással nőnek lenni Magyarországon.

Kiss Norbi mesél családjáról, gyökereiről, azokról az évekről, amikor még csak a kisszobában szimulátorozott, majd arról a csodáról, ami őt a virtuális térből a valóságos versenypályákra navigálta – Michelisz Norberttel együtt. Egy korábbi bajnokról, az 1989-ben az év autóversenyzőjének választott Krasznai Jánosról is megemlékezik, aki nélkül, nem tartana ott a kamionversenyzés, ahol tart, s aki – a szintén Mercedes-kamiont hajtó – Norbit utódjának-örökösének tekintette.

Dúzsi Tamás megismerteti a nézőkkel Grabóc „titkát”: a Szekszárd mellett fekvő települést a szerbek szent helynek tekintik, ahol már ősrégen is készült bor, mégpedig a görögkeleti szerzetesek jóvoltából. Ezt a kivételes örökséget vitte tovább a Dúzsi-borászat, a mélyrubin színű Graboccal!

A stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat, melynek neves szerzői közé tartozik – mások mellett – Tőzsér Árpád – a Nemzet művésze, Rónay László, Petőcz András, Vörös István, Varga Imre, Szűgyi Zoltán, Bíró József, Filip Tamás, Kóbor Adriána, Sós Dóra, Schwalm Zoltán, Bedri Baykam vagy Fernando Aguiar.

vino

2018. 04. 15.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: