Új módszer segít feldolgozni a bántalmazást

vali_fotoKülönleges, a gyermekkori bántalmazások, a családon belüli erőszak feldolgozásának egy módját bemutató könyvet írt Balázs Valéria Anamé. A szerzőt kisgyermekként rendszeresen bántalmazták, majd kamaszkorára mindkét veséje feladta a szolgálatot, sokáig kérdéses volt az is, meddig tart az élete. Balázs Valéria ma jógaoktatókén dolgozik, és könyvet írt arról, hogyan tudta feldolgozni keserű gyerekkorát az előző életeiben tett kirándulásaival.

– Karmakiller című könyved egy bántalmazott kisgyerek életét mutatja be, aki a családon belüli erőszak áldozata volt hosszú éveken át. Sokan fogják úgy gondolni, hogy a tehetetlenség és a félelem miatt magába fordult gyermek, majd kamaszlány álmai jelennek meg a történetekben, mások – hitrendszerüknek megfelelően – elfogadják, hogy előző életeidbe nyerhettél betekintést.

BVA: Képzelődni és a szellemi úton előrelépni nem ugyanazt eredményezi. A különbség az ember konkrét, mindennapi életében mutatkozik meg. A képzelődés nem teremtett volna ilyen harmonikus és boldog életet, ahogyan ma élek.

– Mikor kaptad ezt az áldást, hogy megismerhetted lelked múltját? Hogyan történt?
BVA: Kidolgoztam egy jógarendszert, amit AKP-nak, AnaméKundalíni Programnak nevezek. Ezek a gyakorlatok jóval mélyebben hatnak, mint a gondolkozás szintje. Általuk beindul a test regenerációja, feloldódnak a lelki problémák és azok az elakadások is, amik a párkapcsolat, a munka vagy az anyagiak terén tartották fogva az embert. Egyszóval magasabb energiaszintre emelnek. Ez történt velem is. Ezen a magasabb energiaszinten én is befogadóbbá váltam a testem és a lelkem gyógyulására. Mikor elkeseredetten kerestem a megoldást egy problémára, egyszer csak felbukkant egy kép bennem, ami ugyan nem a jelenlegi életemről szólt – mivel mások voltak a körülmények és a szereplők is máshogy néztek ki, – mégis az akkori történet tökéletes választ adott a mostanira.

– Mit szólt hozzá a családod, illetve akinek elmesélted?
BVA: Ha mesélek róla, az csak szenzáció vagy információ. Nem meséltem a történetről, hanem inkább hagytam, hogy az AKP gyakorlatai átalakítsanak. Hitelesebb volt így, hogy a környezetem látta a fejlődésemet és tanúja volt a körülményeim és a sorsom jobbra fordulásának, mintha csupán egy történetet meséltem volna el nekik. Nem vagyunk egyedül, millió láthatatlan szállal kötődünk egymáshoz, ezért az én átalakulásom is kihatott mindazokra, akikkel a sorsom összekapcsolt. Így csodálatos módon azok a konfliktusok is szeretetben oldódtak fel, amiket addig sem jó szándékkal, sem a szavak útján nem sikerült megoldanom.

karmakiller boríto_20131024_nyomda.indd– Jelentett valamiféle lelki megnyugvást, hogy megismerhetted a karmikus múltadat?
BVA: Igen és ezt a lelki megnyugvást, amit átéltem mindenki átélheti, aki elolvassa a Karmakillert. A könyv hátborzongatóan és felemelően mutatja meg a mindennapi életben azt, hogy hogyan futnak össze azok a gyönyörű szálak, amik sorsot szövik. A kézirat is egy magasabb energiaszinten született. A lényegi részét két hét alatt írtam meg úgy, hogy nem ettem és nem aludtam közben. Mégsem voltam fáradt, mert feltöltött a történetből áradó erő.

– Aki hasonló – szinte feldolgozhatatlan – emlékekkel, érzésekkel küzd, vajon mit meríthetnek a te történetedből?
BVA: Az, hogy még a legsötétebb, legreménytelenebbnek tűnő helyzet is magában hordja azt a fényt, ami kivezet belőle. Azt a fényt, ami fejlődést, szeretetet és megbocsátást hoz.

– Mi vett rá, hogy ezt a nagyon intim vallomást megtedd?
BVA: Az, hogy életem nehéz helyzeteiben szerettem volna olvasni egy olyan könyvet, ami nemcsak azt mutatja meg, hogy ami történik velünk, annak oka és célja van, hanem azt is, hogy egyetlen nehézség sem rossz karma vagy büntetés, mert minden a szeretet okán történik. Legfőképpen pedig szerettem volna, ha ez a könyv úgy mondja azt, hogy végül minden jóra fordul, hogy konkrét módszert is mutat hozzá.
Szellemi dolgokról tét nélkül beszélhet az is, aki nem tett mást csak elolvasott néhány könyvet. Ebben a könyvben az életem volt a tét, ez ad súlyt mindannak, ami benne áll. Ezért intim a történet.

– A karmikus történetekben rendkívül gyakori az olyan szereplő, aki megveti a nőket gyengédségükért, vagy akár gyengeségükért. Néhány kivétellel jellemző a világra folyton haragvó, kitaszított, magányos (árnyék) főhős. Mennyiben mások ők, mint te?

BVA: Minden főhős én vagyok, de ha nem küzdöttem volna meg azokkal a problémákkal, amik őket hátráltatták, vagyis nem váltottam volna meg őket a saját életemmel, akkor nem állhatnék most mindegyikük életének metszéspontjában és nem használhatnám szabadon azokat az ajándékokat, amiket tőlük kaptam.

Azt írod, önmagad találtál a csakrákra, és hogy többet tudsz róluk, mint amit megírtak a könyvek. Hogyan magyaráznád el a csakrák szerepét annak, aki ezt az interjút olvasva számára ismeretlen terepre tévedt?

BVA: A csakrák nem elméleti fogalmak, hanem a boldogságunk kulcsai. Egészen konkrétan: ha valakinek például a köldökcsakrájában gátolt az energiaáramlás, az nehézségeket okoz az önérvényesítés terén. Az ember ilyenkor sebezhetőnek érzi magát, ezért vagy túlreagálja a konfliktusokat, vagy keserűen lenyeli, hogy alul marad másokkal szemben. Jellemző az is, hogy hiába vannak jó tervei, a megvalósulásuk valahogy mindig elmarad. A jó hír az, hogy az

AKP személyre szabott gyakorlataival az áramlás beindítható, így a csakra jó állapotba kerül. Ekkor más történik, mint amire számítanál: vagyis nem a konfliktusokat fogod ügyesebben megoldani, hanem a körülmények alakulnak úgy, hogy nem kell újra és újra erőt demonstrálnod. Megszűnik a többiek indíttatása, hogy támadjanak. Vagyis lekerül rólad az a láthatatlan céltábla, ami addig rád volt festve.
Minden csakra megfeleltethető egy-egy életterületnek, így az életed minden területe egyensúlyba hozható.

A testtartásunkból valóban le lehet olvasni az egyes csakrák állapotát?
BVA: Igen. A diagnózis szempontjából árulkodó jel lehet az izomtónus, a csontok helyzete és az is, ha bármi oda nem illő van az adott testszelvényben. (pl: túlsúly) Az előző példánál maradva: a köldökcsakra gátoltsága megmutatkozhat pocak formájában, de ugyanerre utal a túlfeszített, folyton behúzott has vagy a gerinc fokozott homorulata a deréktáji szakaszon.
Mi az AnaméKundalíni Programnál csakradiagnózis alapján személyre szabott gyakorlatokat javaslunk. Így a fejlődés sokkal gyorsabb, mintha csak általánosságban végeznénk a gyakorlatokat.

Lehet ezen az állapoton változtatni?
BVA: Természetesen lehet. A köldökcsakra jó állapota nemcsak a testet korrigálja, magától leolvad a pocak, de nő a vitalitás, a motiváció, a céltudatosság, és véget ér az állófrontos hadviselés az ember életében. Beköszönt a béke időszaka.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: