Újabb elismerést kapott a  Fixfogsor®

Magyar Tudományos Akadémia Innovációs Díját nyerte el a Fixfogsor® Protézisrögzítési eljárás, amely megoldást jelenthet a műfogsorproblémával küzdőknek.

November 6-án került sor a Magyar Tudományos Akadémia, az Iparkamarák és az Innovációs Ügynökség által közösen alapított Dél-alföldi Innovációs Díj ünnepélyes átadására a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.

A 9. alkalommal átadott díjjal olyan gyártókat, szolgáltatókat, fejlesztőket díjaztak, akik az idei évben legjelentősebb szellemi alkotásokat, illetve azon alapuló termékeket hozták létre illetve eljárást, vagy szolgáltatás nyújtanak.

Egyre több lehetőség lesz Magyarországon a megmérettetésre az egészségügy területén is a szolgáltatások minősége és az alkalmazott eljárások tekintetében. Az idei évben a Bíráló Bizottság fogászati gyógyító eljárást is elismert a rangos Díjjal, amellyel a kiemelkedő innovációkat és szolgáltatásokat jutalmazzák.

A Magyar Tudományos Akadémia, az Iparkamarák és az Innovációs ügynökség által közösen alapított Innovációs Díj II. kitüntetettje lett a Fixfogsor® Rendelő, amelynek innovációs fejlesztése megoldást jelenthet a protézisproblémákkal küzdőknek. A kitüntető díjat Fülöp Ferenc és Vékás Lajos Akadémikusok adták át a Kamarák képviselőinek jelenlétében.

A Fixfogsor® Rendelő protézisrögzítési eljárásával érdemelte ki a zsűri pozitív döntését. Az eljárás azok számára jelenthet megoldást, akiknek teljes protézisre van szükségük. Napjainkban a fogászati kezelések terén az implantátumok használata egyre népszerűbb, hiszen a hagyományos eljárásokhoz képest számtalan előnnyel rendelkeznek. A beavatkozás során a fogsor a kifejezetten erre a célra továbbfejlesztett implantátumok segítségével kerül rögzítésre, így olyan stabilitás érhető el, hogy nem kell sem ragasztani, sem attól tartani, hogy beszéd közben, vagy bármilyen társasági eseményen kiesik. A módszer több innovációs fejlesztést is tartalmaz.

Nem kell többé elviselnie a műfogsorviseléssel járó kellemetlenségeket!

Az extra vékony titán implantátummal történő protézisrögzítés segítségével az érintettek megszabadulhatnak a mozgó műfogsor problémáitól. A protézisrögzítés lényege a néhány darab apró titán implantátum, melyeket az íny felvágása nélkül helyeznek az állcsontba.

Alsó fogsor rögzítése esetén 4 darabot, felső fogsornál pedig 6 darabot szükséges beültetni az állcsontba. A titán biológiailag semleges, így nem vált ki allergiás reakciót. Sőt, 3 hónap alatt a csontsejtek ránőnek a felszínére! A kivehető műfogsor rögzítéséről a protézisbe beépített gumigyűrűs patentek gondoskodnak, melyek az implantátum gömb formájú végére pattannak rá. A rögzített műfogsor véletlen elmozdulása így kizárt. Egyetlen kezeléssel megszüntethetők a műfogsorral járó problémákat.

Ez a módszer olyan pácienseknél is alkalmazható, akiknél a normál fogorvosi implantátumok beültetése már nem lehetséges. A speciális implantátumos rögzítéssel stabilizált fogsort nem szükséges beragasztani, így attól sem kell tartani, hogy beszéd közben vagy bármilyen társasági esemény során kiesik.

„Megéri ma Magyarországon dolgozni és fejleszteni, hiszen ez a befektetett munka ölt testet most ebben az Akadémia által fémjelzett Díjban. A teljes fogatlanság kérdése széles rétegeket érint. Sajnos még mindig kevesen tudnak az alkalmazható megoldási lehetőségekről. A rendelő alapítása óta több mint 3500 páciens protézisrögzítését végeztük el a kecskeméti és budapesti rendelőnkben. Az elmúlt 7-8 évben a specializálódásnak köszönhetően igen nagy tapasztalatra tettünk szert a területen. A szeptemberben elnyert Érték és Minőség Nagydíj és a mostani Innovációs Díj elnyerése is visszaigazolja, hogy jó úton járunk a fogsort viselő páciensek problémáinak hatékony megoldásában” – mondta Dr. Szabó László a Díjjal kitüntetett Fixfogsor® Rendelő alapító-igazgatója.

 

Ha szeretne többet megtudni a nagydíjas FIXFOGSOR® Protézisrögzítésről és az Innováció díjas mini-implantátumokról, akkor az alábbi linken tájékozódhat:

www.mufogsorrogzites.hu


Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: