Ünnepi fénybe öltözik Kaposvár belvárosa

Advent idején ünnepi fénybe öltözik Kaposvár belvárosa, a főtéren és a környező sétálóutcákban 200 ezer fénypont világít majd, a Kossuth téren felállított 12 méter magas karácsonyfán a tavalyi 20 ezer helyett 36 ezer izzó fénylik majd, valamint új öltözetet kap a városháza és a megyeháza homlokzata – közölte a városháza az MTI-vel.    A Feljött immár az a csillag… elnevezésű rendezvénysorozatról tájékoztató közlemény szerint a Kossuth téren vasárnap 17 órakor gyújtják meg az első adventi gyertyát és ekkor öltöztetik fénybe a belvárost.
A karácsonyfa szomszédságában felállított Pajtaszínházban minden szerdán, szombaton és vasárnap programokkal várják az ünnepre készülőket. Fellépők között lesz Takács Nikolas, a Vivat Bacchus, Csernik Szende székely mesemondó, a Vattacukor együttes, valamint a Bábszíntér is. A város főterén motoros Mikulással is találkozhatnak majd a gyerekeket, Luca napján pedig hagyományos népi játékokon is részt vehetnek.
Az adventi rendezvénysorozatot december 21-én – a negyedik adventi gyertya meggyújtása után – a Füred Rock Színkör, a Helyőrségi Zenekar és Kaposvár kórusainak közös ünnepi műsora zárja.
A programokat szervező Együd Árpád Kulturális Központ nem csak a helyiek szórakoztatásáról gondoskodik, turisztikai szakemberekkel közösen a Kaposvárra látogatókat városnéző sétára, koncertekre is invitálják, ugyanis az adventi időszak alatt a templomokban és a kulturális intézményekben is hangversenyeket tartanak.
A sétálóutcán és a Kossuth téren a hagyományos karácsonyi vásáron előző évekhez képest háromszor több kézműves és kereskedő kínálja portékáit december 23-áig és jónéhány szabadtéri vendéglátó stand is várja az ünnepre készülődőket.

 

2014. november 29.

MTI

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: