Útmutató az álláskeresésben

Angol munkakörök magyar fordításban

Miközben böngésszük az álláshirdetéseket, gyakran találkozunk angol nyelvű pozíciókkal, amelyek bizonytalanságot keltethetnek bennünk. Néha az ilyen munkakörök leírása rövidítésekkel vagy mozaik szavakkal is tarkítottak lehetnek, ami további kérdéseket vet fel.
A keresés során előfordulhatnak félreértések, ezért szeretnénk segítséget nyújtani ebben a folyamatban. Összeállítottunk egy összefoglalót, amely bemutatja az álláshirdetések leggyakrabban használt angol elnevezéseit. Ezzel könnyebben átláthatjuk a rendelkezésre álló lehetőségeket…

1. Könyvelő (Accountant) : A könyvelő felelős a pénzügyi tranzakciók nyilvántartásáért, adók előkészítéséért és pénzügyi jelentések elkészítéséért.
2. Webfejlesztő (Web Developer) : A webfejlesztő weboldalakat és webalkalmazásokat tervez, fejleszt, és karbantart, kódolási és programozási ismeretekkel.
3. Értékesítési vezető (Sales Manager) : Az értékesítési vezető irányítja az értékesítési csapatot, tervezi az értékesítési stratégiát és segít az értékesítési célok elérésében.
4. Ügyfélkapcsolati vezető (Customer Relationship Manager) : Az ügyfélkapcsolati vezető felelős az ügyfélkapcsolatok kezeléséért, javításáért és a hosszú távú ügyfélelőnyök kialakításáért.
5. Ügyfélszolgálati képviselő (Customer Service Representative) : Az ügyfélszolgálati képviselő válaszol a kérdéseire és problémáira, és segít az elégedettségének fenntartásában.
6. Vezetői/üzleti tanácsadó (Management/Business Consultant) : A vezetői vagy üzleti tanácsadó tanácsokat és stratégiai iránymutatást nyújt vállalatoknak vagy szervezeteknek a működés érdekében.
7. Kintlévőség-kezelő (Debt Collector) : A kintlévőség-kezelő feladata a lejárt számlák behajtása és a fizetési kötelezettségek felszólítása.
8. Irodavezető (Office Manager) : Az irodavezető felelős az iroda napi működésének irányításáért, a feladatok koordinálásáért és a szervezésért.
9. Köztisztasági dolgozó (Sanitation Worker) : A köztisztasági dolgozó az utcák és közterek tisztán tartásáért, hulladékgyűjtésért és köztisztasági karbantartásért.
10. Hulladék szállító (Waste Collector) : A hulladék szállító gyűjti és szállítja a háztartási vagy ipari hulladékot a megfelelő lerakóhelyre vagy újrahasznosító központba.
11. Postás (Mail Carrier) : A postás felelős a postai küldemények kézbesítéséért és átadásáért a postai szolgáltatások végrehajtása során.
12. Élelmiszer boltvezető (Grocery Store Manager) : Az élelmiszer boltvezető irányítja és felügyeli az élelmiszerbolt napi működését, amely magában foglalja az árukészletet, alkalmazottakat és ügyfélszolgálatot.
13. Pék (Baker) : A pék felelős a pékségben sülő termékek előkészítéséért és sütéséért, mint például a kenyér, péksütemények és egyéb péksütemények.
14. Grafikus tervező – Graphic Designer” vagy “Visual Designer”
15. A grafikus tervező felelős a kreatív grafikai tervezésért és a vizuális kommunikáció létrehozásáért, például logók, reklámok és marketing anyagok tervezéséért.
16. Szakács angol megfelelője “Chef,” és a munkaköri összefoglalója egy mondatban: A szakács felelős az ételek előkészítéséért és főzéséért, valamint az ételkészítési folyamat felügyeletéért egy étteremben vagy más gasztronómiai létesítményben.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: