Vásáry André Alsónémediben köszönti az édesanyákat

Egy sokat koncertező énekes életében gyakran előfordul, hogy az ünnepeket sem tudja a családjával tölteni. Így van ez most Vásáry André életében is, Anyák napján nem tudja személyesen köszönteni az édesanyját Debrecenben, mert Alsónémediben éppen Anyák napi koncertet ad.

– Az én édesanyám a legmegértőbb anyuka a világon, talán ezért is olyan szoros a kapcsolatunk mondja André.  – Annak ellenére, hogy sokszor viharos anya-fia viszonyban vagyunk, ő pontosan tudja, mennyire szeretem és nemcsak ezen az egy napon.  Nagyon sokat köszönhetek neki, és hálás is vagyok mindenért.  Megbeszélem vele a dolgaimat, kikérem a tanácsait még most felnőtt fejjel is. Én pedig ezen az Anyák napján azzal vigasztalódom, amiért nem találkozhatunk, hogy  Alsónémediben a legszebb, legromantikusabb dalaimmal  – képletesen szólva – minden édesanyát felköszönthetek, nemcsak a jelen lévőket.

– Koncertezett már errefelé?

– Pest megye több városában, településén felléptem már, Érden, Abonyban, Cegléden, Dunaharasztiban, Gödön, Zsámbékon, Kerepesen, hogy csak párat említsek, de Alsónémediben most először. Nagy izgalommal várom, mert az alkalom különleges koncertet igényel: a műsorban most hegedű kvartett és zongorista kísér majd,  ezzel az új hangzással lepem meg a közönségem.

– Túl van már a DAL megpróbáltatásain?

– Való igaz, nehezen tettem túl magam a döntőben történteken, nem értettem, hogy ha addig csak dicséreteket és magas pontszámokat kaptam, akkor a legjobb négy közé miért nem jutottam be. De nem voltam ezzel egyedül, az ország minden tájáról sok emailt, üzenetet, telefonhívást kaptam, amelyekben tőlem is felháborodva  kérdezgették  az emberek, hogy “Miért?” De most már igyekszem csak a szépre emlékezni… Hiszen kiváló dallal indulhattam az Eurovíziós részvételért, a közönség megszerette a Why-t, bejutottam a döntőbe, új kollégákat ismertem meg, nagyszerű vokál kísért, látványos showban szerepeltem, újabb műfajban álltam meg a helyem, és született egy fantasztikus videó klipem, aminek már csak azért is nagyon örülök, mert ez az első. Mindez kárpótol azért, hogy nem én nyertem meg a stockholmi kiküldetést.

– Ez a műsor ismét rávilágított a műfaji  sokoldalúságára. Felállította már a prioritásokat?

– Nincsenek prioritások, mindegyik a műfajt szeretem, a klasszikustól a crossoverig, beleértve most már a popdalokat is. Mindig az adott fellépés körülményei döntik el, milyen műsort állítok össze, mint most Alsónémediben is.  Nagy örömmel teszek eleget a meghívásnak.

– Mit tervez a következő hónapokra?

– Egész évben járom az országot a Mozijegy című filmzenés albumom dalaival, és készülök a tervezett külföldi koncertjeimre: Kínába és Dubaiba.  És természetesen idén is lesz karácsonyi turném.

– Eljut azért majd valamikor az édesanyjához is egy szál virággal bepótolni a most elmaradt Anyák napját?

– Mindenképpen. Ő és az otthoni látogatások jelentik nekem a megnyugvást, a feltöltődést, a pihenést.  Ott, a családommal érzem magam a legjobban.

vasary_andre_plakat_w

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: