Zenés Nyári Esték a Talány Akusztikkal

Ma este Üllőn, a Zenés Nyári Esték fesztiválon szerepel a Talány Akusztik zenekar, amely Szabó Zoltán Attila verseit dolgozza fel. A csapatot, amelynek zenei vezetője Zöld Csaba, aki a József Attila Színházban és a Madáchban is főszerepek sorában látható, a Magyar Televízió „Petőfi Live” programja éppen a napokban mutatta be. (A felvételt az A38 hajón készítették.)

Az adásba – amely már a Médiaklikken is hozzáférhető, s most mi is közzétesszük – elhangzott a nyár slágere: a Földvár aranya is, melyet olvasóink figyelmébe ajánlunk:

https://www.petofilive.hu/video/2019/07/17/bemutatkozik-a-talany-akusztik-zenekar/?fbclid=IwAR2oihOhtiMu0iBBmiY8RiexbheNVSkF54C-jyBH8YRTdqfgbp8jPcawR_s

A Színház.org korábbi összefoglalóját idézve: „a Talány Akusztik ízig-vérig színházi zenekar, amelyet nagyrészt a József Attila Színház (és a Madách) színművészei alkotnak, ugyanakkor ízig-vérig kortárs produkció is, hiszen az irodalmi életben elismert formációról beszélünk, amely 2016 szeptemberében, a Kulturális örökség napjain, az Óbudai Társaskörben mutatkozott be. A dalok mindegyike Szabó Zoltán Attila író, költő, művészeti vezető (költői „álnevén”: Schwalm Zoltán) versein alapul, ezeket zenésítette meg Zöld Csaba. Az együttes énekesnője Korponay Zsófi, gitáros-énekese Blazsovszky Ákos. A ritmusszekcióért Németh-Szabó Tamásfelel”, aki már az Eddával is játszott!

A mai koncert ingyenes. A Talány Akusztik Üllőn, a Templom tér 3. szám alatt felállított szabadtéri színpadon hallható, este 20 órakor. Előttük a Rock Generations Band muzsikál.

– vim –

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: