Paranormális terápiák

Reiki – a gyógyító érintés
“A Reiki Ryoho egyedülálló kezelési módszer, mely az univerzum spirituális energiájából származik, mely segít az emberek fizikai egészségének javításában és ennek eredményeképpen a belső béke és boldogság elérésében” /Mikao Usui/
reikiA Reiki-felfogás szerint az életerő-energiát születésünkkor kapjuk, és mindenki bizonyos mennyiségű energiával érkezik az életbe. A mindennapi tevékenységben ennek az energiának egy részét el is használjuk, vagyis naponta energiát kell a szervezetünk számára biztosítani. Ha a szervezet energiapótlása akadozik, akkor testi, szellemi vagy lelki betegség vehet erőt rajtunk és a fizikai, értelmi és érzelmi kimerültség állapotába kerülhetünk.
Fontos, hogy a Reikit akárki használhatja, a képességnek mindenki a birtokában van. A Reiki képviselők szerint bárki, aki a kezét egy másik személyre helyezi, az energiát ad át a másik személynek, ezzel gyógyítva őt.

Rövid története
A Reiki-hagyományra már 2500 éves szanszkrit nyelvű írások is hivatkoznak. Eredete Tibetbe vezethető vissza, és a kyotoi Doshisha Egyetem dékánja, dr. Mikao Usui fedezte fel újra a XIX. században.  1922 márciusában 21 napos böjtöt és meditációt végzett a Kurama-Yama szent hegyen, ahol a megvilágosodása során kapta meg a reiki szimbólumokat, melyek segítségével képessé vált a gyógyításra. Persze, sokféleképpen elmesélt történetek vannak arról hogy miként lett ismét felfedezve a reiki, de a fő kérdés talán az lehet hogy miért is kellett újra felfedezni, mikor már ismert technikáról van szó. Nos, a válasz jóformán kézenfekvő. Japánban ha valamely családnak volt valamilyen képessége, tudománya, receptje, vagy valamije ami a többi családnak nincs, akkor annak titkát csak családon belül adták tovább, ezzel növelve a család vagyonát. Mikao Usui ezzel a hagyománnyal szakítva kezdte el tanítani az energiaátadást.

Behangolás
A behangolás egy megismerési folyamat, amely által hatékonyabban, koncentráltabban végezhető el a gyógyítási folyamat. A behangolás folyamán megismerkedhetünk a gyógyítási pontokkal, azzal a 7+5 csakrával, amelyeken keresztül a hozzájuk kapcsolódó testrészeket, szerveket, lelki betegségeket gyógyíthatjuk.
Most sokan azt gondolják hogy ez is csak a pénzszerzésről szól, hiszen mindenkiben megvan a képesség, akkor hát minek fizessen a megismerésért. Viszont attól hogy valaki tudja használni az ecsetet, még nem biztos hogy festőművész. De ha egy hozzáértő segíti, tanítja, akkor eredményes fejlődésen mehet keresztül.

reiki2Hogyan is működik?
Első elképzelésünk talán az lehet hogy a gyógyító a saját energiáját használja fel. Viszont ez egy tévhit, ugyanis a környezet energiáját hívja le, és áramoltatja át a kezein keresztül a betegség gyökerére. Fontos kiemelnem az utolsó kulcsszavakat, a betegség gyökerére. Tehát nem a felületi panaszokat kezeli, hanem a kiváltó okot. Ebben a folyamatban nem merülhet ki a gyógyító szervezetének energiatartaléka sem, mivel az utántöltődés fokozatos. Valamint a betegségek sem cserélődnek ki.
Végül nem utolsó sorban, a reikivel öngyógyítás is végezhető. Ehhez viszont már szükséges némi behangolás.

Reiki kezelés
Általánosan egy kezelés során a gyógyító először megteremt egy nyugalmi helyzetet, majd kikérdezi, és megvizsgálja a beteget, hogy be tudja azonosítani a szükséges csakrákat. Ezeket diagnosztizálja /auralátás, kineziológia.. stb/, majd megtisztítja, aktivizálja azokat. Végezetül a beteg szerv közvetlen, illetve szorosan kapcsolatban álló csakráira helyezi a kezét, és energiát áramoltat a gyógyuláshoz. Mindez kiegészülhet egy frissítő masszázzsal is.

Reiki és a hit
A reiki nem vallás, noha szorosan kapcsolódik a japán kultúra elemeihez. Nem kell hozzá hit, még a kezelőnek sem kell hinnie benne, az energia ettől függetlenül is áramlik. Természetesen a beteg hozzáállása nagyban befolyásolja az eredményt.
Mivel semmi segédeszköz nem kell hozzá, így bátran bármikor kipróbálhatjuk akár az anyósunkon is, hiszen ártani nem árthatunk vele, viszont egy eredményes kezelés után garantált a jó viszony 🙂

Góczán Veronika

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: